v rubriki dogodki:
.. / / / 23.10.2003

Exclusive Clubbing V K4

Klub K4 in KUD Downloads (društvo za promocijo elektronske kulture), sta se fenomenalno odrezala pri prvi predstavitvi ter izvedbi tehno dogodka, ki ga imenujejo Exclusive Clubbing. To je bil začetni "event", ki mu sledijo se naslednji, in sicer enkrat vsak mesec (smrk, smrk: lahko bi bilo vsaj dvakrat). Gostili bodo svetovno znane DJ-e in bodo prvi v Sloveniji predstavili live acte.

Domača rezidenta sta Ulix in Gloomy, za podporo pa vrhunski DJ-I, na chill outu pa bo vladala ekipa iz Synaptic Chill teama s svojevrstno magijo. Že začeli so na veliko in nam v Slovenijo pripeljali nikogar drugega kot eno izmed legend že iz začetka elektronske glasbe in kulture nasploh, DJ-a Bena Simsa. Čeprav je legenda in mojster v technu, je zacel kot mulec na gramofonu ter s hip-hopom, potem pa menjal nekaj stilov in zaposlitev.

Kretnica pa je bilo nekajletno delo na piratskem radiu, ki ga je preusmerilo v bolj sodobne beate in ritme. Začel je z ustanovitvijo londonskega Autosphere FM, po letu 1995 pa se popolnoma posveti izključno klubskemu didžejanju in si tako pridobi naslov in ugled vrhunskega techno mixerja.

Leta 1999 pa podpiše pogodbo z berlinsko booking agencijo Dj-Na-Mix, in postane eden najbolj iskanih. Povpraševanje po njemu je ogromno vse od Združenih Drzav, Avstralije, Japonske, do Evrope in nenazadnje do nas v Klubu K4 (če se zdajle nekdo pri sebi misli: "Glej, kok so ga podkupil', le kva so mu obljubil'?", naj povem, da trenutno še nisem na štirkini plačilni listi. Le da je Ben po svoji piarovki Miji sporočil, da ni ravno pri volji za fotkanje, zato boste pri tej reportaži med slikami njegovo faco iskali zaman. Sem pa zato o njem malo več napisal. Fair enough?)

V Klubu K4 to leto očitno mislijo resno. Že od odprtja naprej, sploh pa na tem prvem Exclusive Clubbingu so se potrudili in organizirali zadeve za katere lahko rečem, da mi ni žal da sem jih obiskal. Sicer malo kritike pa mora biti: lahko bi že enkrat uredili klimatizacijo in poslali malo več osebja za šank, ne pa da dobiš kurje oči, medtem ko čakaš, da te kdo postreže. Moram pa pohvaliti letošnjo organizacijo garderobe (neverjetno, že tri tedne mi ni izginil noben mobitel, slučajno seveda), pa še prijetne garderoberke imajo. Down boy!

Bilo je vroče, soparno in zadimljeno; folka ni ravno primanjkovalo, v določenih trenutkih se mi je celo zdelo, da je bil kak človek preveč, sploh pa modri izvrševalci reda in miru (red in mir na partiju, halo?), Kakih sedem je bilo, prišli pa so očitno pregledat dokumente, če se ni kak revež zmotil in pomotoma vzel osebno od babice. Drugače mi ni jasno, kaj jim ni bilo prav. Saj sva s kolegom spraševala, pa ni hotel noben policajček nič ziniti. Kar je res je res: so vestni ti modri angeli, ni kaj!

Skratka, prijetni feelingi so se začeli že na vhodu, ko sem oddajal garderobo. Potem pa se je samo še stopnjevalo, bolj ko je muzika butala, bolj je bilo vroče, bolj je bila kaka mokra (od švicanja mislim, ti perverznež). Sploh pa je dogajanje dobilo drugačen pomen po drugi uri, ko je Ben Sims vzel stvari v svoje roke, nakar pa je začelo zares buta-buta, bi rekli nekateri.

No ja, ne vsi, saj so določeni osebki bili videti, kot da bi nastopali v kakem zelo nizkoproračunskem filmu, na primer Vrnitev zombija, 13.del. Skupaj vzeto je bilo zanimivo doživetje, kul folk, kaka luštna ritka (ahh, poletje kje si ti?) in žur do jutra. Nekaj utrinkov ene od žurerk "Sims je dobr rolu, preveč vroče, preveč folka, muzika a pa je OK". Ujeli pa smo tudi samega Ulixa: "Bilo mi je super, Sims je imel tehnično odličen set, vzdušje je zelo dobro, cela množica ljudi, skratka še boljše kot po pričakovanjih". Zelo dobro, K4!

Foto (c) Gregor Logar

Gregor Logar - avatar

Gregor Logar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 19.09.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 33 člankov.

Nasmeh - thumbnail

Nasmeh