v rubriki dogodki:
.. / / / 17.02.2010 19:13

Fašenk Fest - največje študentsko pustovanje

Na pustni torek, 16.2.2010, se je v univerzitetnem mestu Maribor odvijalo študentsko pustovanje - Fašenk Fest, kjer smo na odru videli skupine Happy Ol' McWeasel, Zmelkoow in Čuki.

Študentski svet Univerze v Mariboru se je kot organizator dogodka potrudil in priredil najprej pustno rajanje na Grajskem trgu nato pa je sledila pustna povorka s kurenti do drugega prizorišča pred dvorano UŠC Leona Štuklja, kjer so izbirali najboljše posamične in skupinske maske.

Vsi obiskovalci so se lahko odžejali s kuhanim vinom ali toplim čajem in si privoščili pustni krof. Pod šotorom je svoje modrosti z gosti delila jasnovidka, pri drugi mizi pa so poskrbeli tudi za poslikave obraza. Kurenti so pokopali zimo, nato pa so po kratkem premoru in podelitvi nagrad najboljšim maskam v dvorani začeli s preganjanjem mraza glasbeniki. Mlada zasedba December se je s svojim naborom avtorskih pesmi in priredb predstavila prva, me odmorom pa je prisotne s svojim kratkim nastopom zabaval stand up komik Tin Vodopivec.

Oderske deske so zatem prevzeli Happy Ol' McWeasel, ki so pošteno znoreli publiko s priredbami starih irskih pivskih pesmi in metanjem pločevink piva z odra, pozabili niso niti na fotografe. Za njimi so nato nastopili še stari znanci, skupina Zmelkoow in staroste slovenske glasbene scene Čuki, ki so zaključili dogajanje. Organizanizatorejm gre pohvala za odlično izvedbo.

Foto in tekst: Alfonz Bauman, Dunja Andrenšek

Fašenk fest 2010 v Mariboru / foto: Alfonz Bauman, Dunja Andrenšek - thumbnail

Fašenk fest 2010 v Mariboru / foto: Alfonz Bauman, Dunja Andrenšek