v rubriki dogodki:
.. / / / 23.05.2002

Fashion Globe Byte četrtič v AG

Tokrat se je prirejen glamurozni večer odvijal v tančici petkove noči, ki sicer ni prinesel prevelike množice radovednih in zabave željnih ljudi, vseeno pa so se v izolski Gavioli ponovno tradicionalno predstavitvili klubski modni imidž. Na lanskoletni prireditvi je gostoval Paul van Dyk, svetovna trance zvezda, letošnji modni dogodek pa so popestrili s progressive predstavnikom Sandrom Kleinenbergom.

Fashion Globe Byte IV je bil razdeljen v dvoje prizorišč. Na večjem plesišcu je potekal osrednji performans, poznan tudi iz prejšnjih let. V njem so se predstavile blagovne znamke Trend Station Kaos, Phard, Under Colors of Benetton (kopalna moda), Kipling (torbe), Fossil (ure, očala), itd, predvsem s svojimi pomladno - poletnimi kolekcijami. Sama revija je izražala občutek sproščenosti ob glasbeni podlagi trših house ritmov. Za boljši pregled nad dogajanjem sta bila v pomoč dva video projektorja, nameščena tik nad dogajanjem na main flooru.

V zgornjem prostoru kluba pa se je kmalu zatem odvila ekskluzivna modna revija blagovne znamke spodnjega perila Lejaby in Krznarstva Korošec ter hair show Petre Maček, ki je izpostavil ženstvenost in pričaral pristen občutek glamuroznosti. Manekenke in manekene so naličili s kozmetičnimi izdelki blagovnih znamk Manhattan in Wella, ki so poskrbeli za ekstravagantne in zapeljive poglede, za njihove pričeske pa je poskrbel Salon Mali. Veliko je bilo poudarka na letošnjih modnih smernicah, ki napovedujejo odločen in samozavesten videz ter prisegajo na udobnost. Linije so bile prepričljive, nastop posameznikov je bil navdihujoč, posamezni modeli pa so mocno presenetili.

Dogajanje so popestrili z zvocnimi efekti in v prostoru se je kmalu nabrala gneča ljudi, ki so želeli začutiti modni navdih. Nosilec opisa dogajanja je bil MC Flasher, ki je s svojim standardnimi načinom in frazami izlil občutke v mikrofon. Stilistka prireditve je bila Špela Koselj alias Pella K. V mezzanine-u so si oči lahko popasli le tisti, ki so ob vstopu dobili zapestnico, ostali pa so modni nastop spremljali le preko projektorjev na spodnjem flour-u.

Med obema revijama so sceno popestrili tudi pihalci ognja, ki so temperaturo v ozračju hitro dvignili. Ko se je predstavitev oblačil in modnih dodatkov končala se je prostor dogajanja kmalu izpraznil skoraj do polovice. Zgornje plesišče je bilo deležno mehkih house ritmov v sodelovanju z nastopom saksofonista, na spodnjem pa je Kleinenberg postregel z deep tech-house-om, ki je vseboval tudi izrazitejše base. Sicer pa se je kmalu prebudilo sobotno jutro in napovedalo se en lep dan, ki je ponocjakom ponudil moznost, da si naberejo izgubljeno energijo.

Foto: Peter Kremžar
Več fotografij dobite na e-fotoportal.com

Špela Jakša, eFotoPortal

Prej model sedaj plesalka - thumbnail

Prej model sedaj plesalka