v rubriki dogodki:
.. / / / 10.04.2004

naio ssaion prebudili Orto

V sredo, 7. aprila je Orto klub okoli desete ure izgledal bolj žalostno, saj se je zbralo veliko manj ljudi od pričakovanega. In potem, ko sem v treh večerih zapored videl trikrat napolnjen klub, sem se bal, da bo ena najobetavnejših slovenskih skupin igrala pred na pol prazno dvorano.

No, pa prvi na oder niso stopili naio ssaion, temveč predskupina, kvartet Sheeva z bobnarjem, kitaristom, basistom in pevko. Bobnar in basist sta delovala zelo dobro, pokazala obilo znanja, medtem, ko je kitara delovala preveč plastično, vokal pa je bil v večini primerov neizrazit in nerazumljiv. In dvorana je bila še vedno prazna!

Trajalo je približno petnajst minut, pa so na oder prišli naio ssaion. In še preden so začeli igrati, je bila dvorana še enkrat več v sklopu Orto festa nabito polna. Člani skupine so bili znova usklajeni v svojih oblačilih, mešali sta se črna in rdeča barva.

Ni bilo potrebno veliko, pa je dvorana začela noreti in že po prvi skladbi, prihajajoči uspešnici n.ss so prejeli bučen aplavz. Sicer je trajalo nekaj časa, da so tonski mojstri primerno uravnotežili zvok in da se je vse slišalo, kot je treba, a pri naio ssaion je nekaj drugega, kar privlači - energija.

Njihovo gibanje na odru, predajanje glasbi, uživanje na odru je prav neverjetno. Podobno so v soboto uživali tudi Moveknowledgement, čeprav je njihova glasba mnogo lahkotnejša in zato je tudi gibanje bolj umirjeno. Pri naio ssaion sta v ospredju predvsem pevka Barbara in violinist Rok, čeprav tudi ostali štirje člani (Tine, Luka, Lenart in Mitja) poskrbijo, da sta glasba in nastop zelo pestra in bogata.

Obiskovalci so pokazali, da so jim avtorske skladbe skupine znane, kljub vsemu pa so najbolj toplo sprejeli priredbi Open your eyes in pa izvrstno Between Angels and insects, kjer so se v petje vključili tudi najbolj pogumni šport-metalci pod odrom.

naio ssaion so še enkrat več dokazali, da se v njih skriva ogromno energije in smisla za ustvarjanje izvrstne glasbe. Drug teden zato le pohitite v trgovino,ko se bo na policah znašla numedia, ob prvi priložnosti pa si jih oglejte v živo, ne bo vam žal!

Foto (c) Matic Slapšak

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

naio ssaion na Orto festu - thumbnail

naio ssaion na Orto festu