v rubriki dogodki:
.. / / / 29.07.2009 13:37

Pulse open air festival v Zelenem Gaju

V soboto, 18.7.2009 se je v Zelenem Gaju pri Dornberku ponovno odvijal Pulse open air, festival elektronske glasbe, ki ga ljubitelji tovrstne glasbe poznajo predvsem po maratonskem trajanju in lepem številu nastopajočih DJev.

Tudi letošnji Pulse ni bil izjema. Uradno se je začel ob desetih zvečer, končal pa naj bi se po prvotnih načrtih ob šestih zjutraj, a so nato organizatorji uspeli zadevo podaljšati še za eno uro. Nastopajočih DJev je kot ponavadi bilo zelo veliko, tako da so vsa tri plesišča ves čas gladko delovala.

Obiskovalcev se sicer ni ravno trlo in o kaki gneči, kot smo jo videli na recimo Meet Me festivalih, sicer ne moramo govoriti. Kljub temu sta bili veliki plesišči zapolnjeni, le »ta mali« floor je bolj ali manj sameval oziroma je bilo tam ob najboljših časih kakih 10 ljudi.

A nič zato, obiskovalci so, kakor kaže, sami navdušenci nad tovrstno glasbo, saj so ga žurali s polno paro cel večer in celo noč. Nadvse bučno so pozdravili tudi edino dekle med DJi, ki je kmalu dokazala, da tudi na temu področju moški nimamo več primata.

Čisto na koncu je za lepo presenečenje poskrbel grški DJ, ko je med publiko podaril nekaj svojih vinilnih plošč. Upamo samo, da bodo srečni dobitniki na kakem podstrešju še izbrskali kake stare gramofone, drugače ne bo nič.

Za konec še ena mala kritika organizatorjem – popolnoma nič ni bilo poskrbljeno za kažipote. Ponavadi je na vsakem večjem križišču tabla z imenom dogodka in puščico. Za povrh je pa še ta Zeleni gaj dokaj oddaljen od vasi Dornberk, in tudi tisti, ki so nekoč že bili tukaj, ga bolj težko najdejo.

Nekateri, ki smo bili tu prvič, smo najprej v Dornberku narobe zavili in se peljali skoraj v Novo Gorico, obrnili, se peljali po neki poti bolj na slepo in zapeljali na prvo parkirišče, kjer je bilo parkiranih več odprtih avtomobilov, okoli katerih je postopala mladina s flašami v rokah – zanesljiv znak, da je nekje v bližini nek žur.

Gregor Logar - avatar

Gregor Logar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 19.09.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 33 člankov.

 - thumbnail

Foto: Gregor Logar