v rubriki dogodki:
.. / / / 22.10.2003

We know the secret

Sobotni večer v Celju je dodobra pretresel temelje tamkajšnjega Mladinskega centra. Tam se je namreč odvijal koncert dveh metaliziranih hard core zasedb in sicer v Mariboru baziranih Curse of instinct in italijanskih The Secret.

Dva benda, praktično iz "soseščine", sta uspela dodobra napolniti klub. Morda spričo tega, ker so se Curse of insitnct po dolgem času ponovno predstavili v novi oz. izpopolnjeni zasedbi z dvema kitarama. The Secret pa so si renome ustvarili že s svojim prejšnjim projektom From the dying sky. Tako da marsikdo ni želel izpustiti priložnosti in si ogledati njihovega prvega koncerta pri nas.

Pričakovanje, polna dvorana in bend med publiko, brez odra ki bi jih ločeval so bile sestavine, ki so dobesedno zavrele dvorano. Z nastopom, ki je z dvema kitarama in novimi še bolj divjimi in naspidiranimi komadi še močnejši pa se je vzdušje samo še stopnjevalo.

Simbioza med publiko in skupino pa se je v soju sveč nadaljevala tudi z The Secret, ki so v tej izdaji za odtenek manj kaotični kot From the Dying sky, zato pa je njihova glasba bolj kompleksna, globja in še vedno močno drveča in nabita z emocijami.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

curse of instinct - thumbnail

curse of instinct