v rubriki dogodki:
.. / / / 08.10.2002

10 Hours Event v AG

Prvi jesenski deseturni klubski dogodek v Ambasadi Gavioli bo za gramofoni gostil svetovne zvezde plesne glasbe, na čelu z Anthonyjem Pappo, predstavnikom založbe Global Underground oziroma trenutno enim izmed najbolj vročih didžejev v progressive stilu. Ob Anthonyju na velikem plesišču tudi Christian Hornbostel, nekdanji tehno rezident Ambasade Gavioli, danes pa odlični producent, ki ga v zvezde kujeta tudi Sasha in John Digweed, ter posadka stalnih sodelavcev Ambasade Gavioli. V Mezaninu pa Lenny Fontana, avtor klubske uspešnice Light My Fire. Sobotni večer (12.10.) je namenjen različnim okusom glasbenim okusom, vanj se zliva več glasbenih zvrsti; tehno, trance, progressive, tribal, hard house, newyorški house, itn.

Avstralec Anthony Pappa je za gramofone prvič stopil pri trinajstih letih. Dve leti kasneje je že postal prvak na DMC tekmovanju. Pri devetnajstih je zmagal na Mixmagovem tekmovanju in si prislužil prvo potovanje v Veliko Britanijo ter prestižni set v klubu Ministry of Sound.

Z enaindvajsetimi leti se je odločil kariero nadaljevati v Britaniji. Na otok je pripotoval le z zaupanjem v svoje sposobnosti miksanja, kovčkom najljubših plošč ter močno željo po uspehu.
Anthonyjeva strast in prirojeni talent za glasbo sta takoj očarala Davea Seamana (Brothers In Rhythm, Stress Records), Pappo je vključil v svoj team. V naslednjih štirih letih je izoblikoval svoj DJ profil ter vrtel v vplivnih klubih kot je Renaissance.

Anthony je kmalu postal aktiven tudi na producentskem področju. V sodelovanju z inženirjem Alanom Bremnerjem je Pappa na trg vstopil s psevdonimom Freefall, kmalu pa tudi uspešnico Skydive ter remiksi, med drugim tudi klasike Sun Rising (The Beloved). Danes na tem področju sodeluje z Barryjem Gilbeyem. Duet uspešno niza komade in remikse, ki se uvrščajo med elitne izdelke.

Velik vpliv na Pappino kariero sta imeli tudi izdaji miks albumov na založbah Choo Choo Records ter Global Underground (zbirka NuBreed). Kompilaciji sta odlično predstavili Pappino brezhibno miksanje, programiranje ter občutek za plesišče, kar se je poznalo tudi na številkah prodanih plošč.

Topla osebnost, naporen urnik setov ter novi studijski načrti za založbo Yoshitoshi, Anthonyju obetajo lepo prihodnost. Ob vsem tem lahko Pappo mirno poimenujemo kot enega izmed vplivnejših ambasodorjev plesne glasbe danes.

Christiana Hornbostla in njegovih setov se spominjajo predvsem Ambasadini obiskovalci z dolgoletnim stažem, Christian je bil eden izmed prvih rezidentov kluba. Njegovi seti ter remikserske in producentske sposobnosti pa ga danes umeščajo med iskane klubske artiste po vsem svetu.

Mednarodno kariero je pričel leta 1991, ko je s producentsko skupino BHF (Bisiach Hornbostel Ferruci team) prodrl na UK Top Ten s komadoma Moments In Soul in Venus. Nadaljeval je z I Need You, ki jo je kasneje remiksiral Joey Negro, ter z uspešnicama Mismoplastico (kot Mr. Marvin) in Tranceillusion (kot VFR). S slednjo je pritegnil pozornost Sashe in Johna Digweeda, komad sta uvrstila tudi na svojo Renaissance kompilacijo.

Christian Hornbostel je uspel tudi kot remikser, med najbolj uspešne sodijo predelave za Satoshi Tomiieja, Barbaro Tucker, Dubflakes, Joi Cardwella, idr.
Kot izvrstni DJ z edinstvenim slogom je vrtel v večjih klubih na Ibizi (Pacha, El Divino), v Berlinu (Sage), Londonu (Turnmills),... tokrat pa ponovno v velikem slogu prihaja v Ambasado Gavioli.

Ameriški DJ Lenny Fontana je avtor klubske uspešnice What You Need, ki jo je tržišču ponudil pod psevodonimom Powerhouse feat. Duane Harden. Komad je postal tudi del mainstream glasbene scene, video spot za komad se predvaja na glasbenih postajah v ZDA, Evropi in Mehiki, DJ Magazine pa je zapisal, da je bil Lennyjev komad absolutni zmagovalec vsakoletnega srečanja Miami Winter Music Conference v Miamiju.

Komad se je zelo hitro znašel tudi na gramofonih Grahama Golda (KISS FM), Dannyja Ramplinga (BBC Radio 1), Little Louie Vege, Tonyja Humphriesa, idr.
Lenny je sodeloval tudi pri nastanku nekaterih drugih vplivnih house komadov, npr. Exclusive Club feat. Feddy Turner - Thinkin' About Your Love (Distance), Can You Feel It - Stomp, Black Sun - Work To Do, Chocolate Sensation; Liquid Woman feat. Carole Sylvan - Come And Go With Me (Slip N Slide).

Remikserske sposobnosti Lennyja Fontane pa so spopularizirale celo nekatere originalno manj znane komade.

V zadnjem času se je lotil remiksov za: Hannah Jones- Was That All It Was (Nervous); Shazz - Innerside (Distance U.K.); Testament - It Is Well (Afterhours Music); Cassio Ware - Funky People (Urban Universal Polygram); Crispin Glover - It's Music (Nitelife Records U.K.).

Še največ adrenalina pa mu po žilah požene didžejanje. Pravi, da se nič ne more primerjati z energijo, ki te obkroža pri vrtenju navdušeni množici. Lenny je vrtel že marsikje, med drugim tudi v Pachi (Ibiza), Avalonu (Boston), Club 69 (Rome), Endu (London), Does Your Mamma Know (Los Angeles), Sound Factory (San Francisco), Club Gold (Tokyo).

Seti Lennyja Fontane so izvirno ameriški. V njih zna ohraniti duh prvih newyorških house didžejev ter ga ponesti prihodnjim generacijam.

Denis Papič
Press Office Ambasada Gavioli

Anthony Pappa - thumbnail

Anthony Pappa