v rubriki dogodki:
.. / / / 30.07.2015 19:36

Punk počitnice prihajajo v Tolmin

Okupacija sotočja pri Tolminu je to poletje že v polnem teku, med 4. in 7. avgustom, pa bodo idilično festivalsko lokacijo zasedli ljubitelji punk rock ter hardcore glasbe.

Organizatorji so praktično že po samem zaključku lanskoletne izvedbe festivala pričeli s trdim delom in za 5. zapovrstno izvedbo dogodka pripravili line up, ki še enkrat znova obeta nepozaben dogodek. Na odru se bo v štirih dneh zvrstil bataljon bendov, ki bodo zagotovo zadovoljili potrebe tovrstne glasbe žejnih starih prdcev in seveda tudi mladine, med katero je punk rock še vedno zelo priljubljen.

Tudi letos se bo glasbeni program odvijal na dveh odrih. Zvok bo v siceršnjo spokojnost sotočja najprej zarezal na odru na plaži, kjer se bo dogajanje pričelo ob 12h, v zgodnjih večernih urah pa se bo dogajanje selilo na glavni oder, kjer se bodo v vseh dneh med drugim predstavila zveneča imena kot so Beatsteaks, Flogging Molly, Against me!, Satanic Surfers, The Exploited in Less Than Jake. Sledil bo after party na plaži, za zaključek festivala pa bodo na plaži poskrbeli Pigs Parlament z že tradicionalnimi punk rock karaokami. Na glavni oder bodo zadnji dan festivala stopili tudi domačini Elvis Jackson, ki vedno znova dokazujejo, da sodijo med glasbene in odrske atrakcije, vredne največje pozornosti.

No, če smo čisto natančni, se bo koncertno dogajanje začelo že v ponedeljek 3.8. ko bodo na koncertu na plaži nastopili Anti-Flag z akustičnim setom, Petrol Girls, In-Sane in Scheisse Minnelli. V ponedeljek se bo ob 8h zjutraj odprl tudi že kamp, obratovati pa bo pričela tudi celotna gostinska ponudba. Za najbolj neučakane bo torej poskrbljeno.
Punk rock holiday pa seveda nudi več kot le glasbo. Druženje se prijatelji, somišljeniki, ali morda le naključnimi sogovorniki bo popestrila bogata gurmanska ponudba, ki bo zagotovo zadovoljila še tako pedanten okus, gostinska ponudba pa bo vključevala tudi pivnico, ki bo ponujala raznovrstno ponudbo kvalitetnih piv, ki bodo priskočila na pomoč Soči in Tolminki pri ohlajevanju razgretih teles. Še en razlog več za obisk torej.

Če na festival prihajate redno, potem zagotovo že veste, da vas ponovno čaka nepozabna izkušnja ob zvokih vaših priljubljenih bendov, če pa šele zbirate pogum za prvi obisk, je čas da prenehate z odlašanjem, spakirate najbolj potrebno in se odpravite proti Tolminu. Se vidimo!

Več o samem festivalu lahko poiščete na uradni spletni festivala.

Matej Mrevlje - avatar

Matej Mrevlje

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 25.02.2014 na ŽVPL-u skupaj objavil 19 člankov.

Punk Rock Holiday 1.5 - thumbnail

Punk Rock Holiday 1.5