v rubriki dogodki:
.. / / / 23.04.2004

25 let oddaje ŠTOS

ŠTOS je bil nekdaj SOS - V soboto obujamo spomine in prvič je šel v radijski eter 29. aprila 1979 na tedanjem Radiu Ljubljana. Seveda ga je že tedaj pripravljal neuničljivi glasbeni jezdec Dragan Bulič. 28. oktobra lani je bila predvajana 1000. oddaja, v torek, 27. aprila, pa bo minilo 25 let oddajanja ŠTOS-a.

Mnogi se še vedno dobro spominjamo 28. oktobra, ko je Dragan Bulič v tisočem ŠTOS-u gostil zveneča in legendarna imena slovenske glasbe in kjer so se prav vsi potrudili zaigrati in odpeti nekaj drugačnega in morda celo pozabljenega. Tudi to je ena značilnosti ŠTOS-a - vedno je skrbel za domačo glasbo!

Priznam, da se ne spomnim prvega SOS-a, saj me takrat še ni bilo na svetu in tudi mnogih kasnejših se ne spomnim, začel sem ga spremljati nekje v začetku devetdesetih, ker ga je vedno poslušala moja mama. In takrat sem šele začel spoznavati glasbo in se o njej učiti!

In tako sem prav ponosen, ko lahko napovem, da bo Dragan Bulič s svojim ŠTOS-em praznoval že 25 let, kar ni kar tako. Pa čeprav se je moral umakniti s sobotnega na torkov (morda se motim, a mislim, da so bile vmes nekaj časa tudi srede?!) termin in tudi urad predvajanja je bila vedno kasnejša.

A tako imamo mnogi tudi ob torkih zvečer razlog več za bedenje. In treba je omeniti, da je generalni direktor Aleks Štakul Draganu Buliču za ta jubilej obljubil koncert (ki je padel v vodo že ob 1000. oddaji), a koncerta zvenečih imen (spet) ne bo. Zakaj že plačujemo RTV naročnino?!

Celotna oddaja ? v torek, 27. aprila, od 22.25 dalje bo tako posvečena eni najboljših rock skupin vseh časov ? slovitim The Allman Brothers Band in njihovi 23 let stari plošči Live at The Fillmore East. Užitek, kot vedno, zagotovljen. Prisluhnite!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Dragan Bulic - thumbnail

Dragan Bulic