v rubriki dogodki:
.. / / / 06.08.2009 12:29

Seijiro Murayama in Tim Blechmann v Menzi

Seijiro Murayama in Tim Blechmann bosta v soboto, 8. avgusta nastopila na koncertnem odru v Menzi pri koritu na Metelkovi.

Seijiro Murayama (1957) je prve vidnejše bobnarske korake napravil v prvi polovici osemdesetih ob boku slovitega kitarista Keijija Haina in v avantrockovski trojki Absolut Null Punkt s Kazuyukijem Kishinom. Kot eno od figur, ki je zamajala njegovo dojemanje glasbe, navaja pokojnega ameriškega čelista in improvizatorja Toma Coro, s katerim se je seznanil v New Yorku. Murayama, nekdanji učitelj matematike, je pred desetletjem izkoristil povabilo francoske plesne skupine in se preselil v Pariz. Tam je stkal gosto mrežo projektov in sodelovanj, ki vključujejo plesne, gledališke in multimedijske predstave, igranje v improvizatorskih zasedbah in polju elektroakustične glasbe. Za njegovo ustvarjanje v zadnjih letih je značilna uporaba bobna »snare« in kontaktnih mikrofonov.

Tim Blechmann (1981) je improvizator mlajše generacije, ki se ukvarja predvsem z eksperimentalno elektronsko glasbo. Koncertira in snema z glasbeniki različnih provenienc, aktiven pa je tudi na področju založništva (založba Moka Bar) in organiziranja koncertov (serialka Platform für freie Musik v sezoni 2004-2005 v Stuttgartu). Študiral in raziskoval je na področju fizike, računalništva, digitalne umetnosti in elektroakustične glasbe na univerzah v Gradcu, na Dunaju, Tübingenu in Stuttgartu, za univerze pa razvija tudi programsko opremo, vezano na medij zvoka.

Za Menzo pri koritu

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

 - thumbnail