v rubriki dogodki:
.. / / / 25.10.2000

Actiwave: 10 hours event

V predprazničnem oktobrskem techno eventu Ambasade Gavioli se prepletata dve klubski zgodbi: tradicionalnih deset ur zabave, ki jih AG prireja za noč čarovnic ter jesenske počitnice in pa nadaljevanje jesenske glasbene sheme, ki poudarek deseturnih dogodkov namenja svetovnim zvezdam techna, tokrat Marco Bailey in Christian Smith, ter vplivnim house imenom (oče italijanskega housea - DJ Ralf). Težko pričakovano gostovanje techno eminenc, Coxovih varovancev Marca Baileya in Christiana Smitha v Sloveniji je končno obrodilo sadove. 30. 10. bosta v AG namreč skupaj!

Po desetletju trdega dela kot didžej in producent je Marco Bailey dosegel zavidljivi nivo in ugled v techno glasbi. To je bil tudi razlog, da ga je Carl Cox osebno povabil k izdajanju pri njegovi najnovejši založbi In-Tec. Poleg te založbe pa se njegove številne produkcije nahajajo še na Primate, Zync, Kobayashi, Intense, Reload, Limited Edition in njegovi lastni Session Recordings. Pred kratkim je na Primate-u izdal tudi debitantski album ter se ob tem odpravil na svetovno turnejo na treh gramofonih. Pojavil se je tudi na letošnjem Maydayu, Dance Walleyu (Nizozemska), I Love Techno (Belgija) ter v klubih Matrix (Berlin), The Rex (Pariz), Warehouse (NYC), Maniac Love (Tokyo), Mazzo (Amsterdam), in mnogih drugih. V tokratnem večeru se bo Baileyu pridružil stanovski kolega Christian Smith, ki pa pripada veji v tem trenutku vrhunsko ocenjenega švedskega techna. Čeprav smo pri švedskih artistih vajeni tršega in udarnega zvoka, pa Smith ohranja svoj, v ZDA privzgojeni, duh pumpkin tech - housea in funky tribal techna. Smitha je življenjska pot vodila v NYC, kjer se je dodobra spoznal s koreninami housea in techna, nato pa se je vrnil v rodno Švedsko, kjer ima danes lastno založbo Strive. Pred nedavnim pa ga je k sodelovanju povabil tudi Carl Cox, tako kot Bailey bo izdajal na In-Tecu.

Ambasada Gavioli pa nadaljuje tudi z vse pogostejšim umeščanjem live act nastopov, ki dinamično obogatijo tematsko usmerjene glasbene večere: Brother's Yard iz Hrvaške, ki je slovenski in hrvaški publiki že dodobra znan ter Wizard Of Fez, dunajski 'čarovniki' sodobne elektronike v dveh pol-urnih intermezzih live produkcije.

Čeprav s poudarkom na technu pa deseturni dogodki vsakokrat gostijo tudi eno izmed vplivnih imen svetovnega housea. Tokrat je to 'oče italijanskega house sounda', DJ Ralf, ki je rezident nekaterih italijanskih kultnih klubov, hkrati pa tudi priznani producent. V noči njegovega zvoka pa še Turnmaster Tim, Paolo Barbato in Joe Montana.

Dance Lounge
Marco Bailey
Christian Smith
Brother's Yard LIVE!
Wizard Of Fez LIVE!
Eric Fischer
Sputnik

Mezanine
DJ Ralf
Turnmaster Tim
Paolo Barbato
Joe Montana

Ambasada Gavioli, Izola; 23:00 - 9:00; 30. oktober 2k

Za Ambasado Gavioli

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.