v rubriki dogodki:
.. / / / 06.03.2001

AG: Barbara Tucker in Rotor

V soboto 17.3. se bosta na velikem odru Ambasade Gavioli predstavila kar dva koncertna nastopa v živo v eni noči. V odličnem house dogodku Dance Lounga bosta nastopila Barbara Tucker, ameriška pevka, ki je s svojim glasom in nastopi pustila neizbrisen vtis preteklemu desetletju house glasbe; ter vrhunec domače house produkcije, Rotor.

Uvod v koncertni večer bo v rokah Paola Barbata, ki se s svojim house zvokom približuje performansu Barbare Tucker. Barbarine komade bo tekom eno in pol urnega nastopa z glasbo v živo spremljal njen mož. Za Tuckerjevo vrti milančanka Paola Poletto, Barbara bo z vokalno animacijo spremljala tudi njen set. Naslednji live koncert pa so Rotor, posebej pripravljeni za izvedbo svoje produkcije na velikem plesišču Ambasade Gavioli. House vrhunec bo v jutro pripeljal Joe Montana.

Malo je house artistov, ki so s svojim delom vplivali na celotno desetletje plesne glasbe. Barbara Tucker je s svojimi številnimi talenti zagotovo med njimi.
Kot plesalka, koreografinja, igralka, pevka, avtorica pesmi, ... Barbara deluje že vse od leta '86 dalje. Študirala je igro in nato igrala na Broadwayu. Prejela je tudi nagrado za najbolj obetavno igralko leta, nato pa jo je premamilo zabavništvo. Kot pevka, plesalka in koreografinja je sodelovala ter koncertirala z različnimi popularnimi skupinami (Dee-Lite, Soul System, Pet Shop Boys, Wyclef Jean, Reel to Reel, idr.).

V klubsko kulturo pa so jo zapeljali plesni podiji z Moralesovimi seti. Lastne produkcije izdaja pri založbi Strictly Rhythm, njen glas pa se vrti tudi na ploščah legend: Masters of Work, Danny Tenaglia, Byron Stingly, DJ Pierre. Vesela, optimistična in pozitivna Barbara Tucker namerava svojo kariero nadaljevati dokler bo le lahko, ravno sedaj pa pričakuje izid prvega samostojnega albuma. Seveda z dolgim spiskom vplivnih sodelavcev. Barbarin nasvet za uspeh je namreč:

"Najprej poišči boga. Pusti ga naj deluje skozi tvojo kreativnost. Bodi odkrit sam do sebe in ljubi sebe v dobrem in slabem!"

Za Ambasado Gavioli

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.