v rubriki dogodki:
.. / / / 17.02.2004

MTV Carnival party na Reki

Carnival Party je dogodek v središču Reke v organizaciji Marabunti Team-a. Letos lahko na dvodnevni party (ki bo 21. in 22. februarja) pričakujemo več kot deset tisoč ljubiteljev mask in elektronske glasbe.

Prvi Carnival Party se je zgodil leta 2000, ko je nekaj sto ljudi plesalo okoli posebej za karneval narejenega vozila, na katerem sta glasbo vrtela dva DJ-a. Od takrat je Carnival Party redno na programu Reškega festivala.

Leta 2003, 1. in 2. marca (februarja) je Carnival Party združil sedemdeset glasbenikov, producentov in video umetnikov iz sedmih držav. Na dveh prizoriščih v centru Reke (Korzo in Koblerov Trg) se je zbralo 10 000 ljudi.

Posebnost Carnival Partya je, da se dogaja na odprtem, v samem središču mesta, traja pa do zgodnjih jutranjih ur. Vstop je seveda brezplačen. Cilj eventa je predstaviti moderno glasbo, združevanje DJ-ev in glasbenikov na akustičnih inštrumentih, predstavitev del video umetnikov z novimi video tehnologijami. Na ta način se s spoštovanjem tradicije želi ustvariti nova, urbana identiteta karnevala.

"CARNIVAL PARTY 2004"

21.2.2004; sobota, od 18h do 6h
Lokacija: Koblerov Trg

22.2.2004; nedelja, od 8h do 3h
Lokacija: Korzo

Medijski pokrovitelj: MTV Networks Europe

Zaradi svetovno znanih glasbenih producentov in DJ-ev, ki prihajajo na letošnji Carnival Party, prav tako pa tudi zaradi uspešne lanske organizacije je medijski pokrovitelj "Carnival Party-a 2004" MTV Networks Europe

Reklamni spot za Carnival Party je delo reškega studia "Quadrato Nero". Uporabljeni so arhivski posnetki znanih reških industrijskih obratov in reške luke.

Slogan za Carnival Party 2004 je "In case of emergency put your mask on!"

V Reko bo 20.2. prišla snemalna ekipa MTV-ja in znana voditeljica Becky Griffin. Snemali bodo kulturne znamenitosti mesta in popularne lokacije. Vrhunec pa bosta vsekakor sobota in nedelja (21. in 22. 2. ), v času Carnival Party-a. Ves posneti material se bo predvajal v nekaj oddajah MTV Dance Floor Charts, najbolj gledanih oddajah na MTV-ju.

Carnival Party 2004 bo 21. in 22. februarja zbral svetovno znane producente in DJ-e.

Velika pozornost je usmerjena tudi na vizualno identiteto dogodka. Voditeljica projekta za vizualizacijo je Martina Lehner iz Dunajskega Inštituta SAE. Iz Dunaja prav tako prihajata Tom Enzi (University of applied arts-Vienna) in Fares Kayali (Computer Science at the Technical University of Vienna).

Sponzor video tehnologije je novo odprti SAE Inštitut v Ljubljani.

SAE je zastopan v šestnajstih državah sveta na štirih celinah. To je največja svetovna povezava inštitutov na področju audia, videa in multimedije. V vsakem SAE inštitutu je omogočeno šolanje v moderno opremljenih delavnicah. Internet link www.sae.edu

Za scenografijo je zadolžen strokovni team HIKIKOMORI iz Ljubljane. Cilj eventa je ustvariti novo identiteto Korzu in Koblerovem Trgu (lokacije, na katerih se odvija Carnival Party)

BIOGRAFIJE TUJIH GOSTOV:

ADAM FREELAND (UK)

Adam Freeland je eden od največjih inovatorjev moderne glasbe. Že nekaj let je najbolj iskan DJ na svetu. Njegova prednost je v tem, da promovira nove glasbene trende, pri katerih pa se lahko izloči "breakbeat" kot glasbena smer, ki je prišla v vrh popularnosti zaradi njegovih setov v elitnih klubih in festivalih na vseh kontinentih.

Že 1997. leta je dobil podporo glasbenih kolegov Carla Cox-a in Chemical Brothers-ov. Njegova razmišljanja o današnjem svetu "hitre konzumacije" se odražajo v načinu ustvarjanja glasbe. Revolucija, ki izvira iz njegovih setov mu je zagotovila oboževalce na vseh celinah.

Leta 2003 je Adam Freeland zbral skupino sedmih članov z imenom FREELAND in izdal album z naslovom Now & Then. Singl iz albuma z naslovom "We want your Soul" je postal hit na dance-top lestvicah v Veliki Britaniji in Ameriki.

Na ugledni radijski postaji BBC Radio 1 je Adam Freeland proglašen za tretjega top DJ-a na svetu, takoj za Sasho in Jamesom Zambielom.

Adam Freeland je trenutno na svetovni turneji;predstavil se nam bo s svojim legendarnim DJ-setom, ki prav gotovo nikogar ne bo pustil nepotešenega.

Internet Links:
www.freeland.fm
www.wewantyoursoul.com

HYBRID (UK)

Hybrid sta Mike Truman in Chris Healings.

Glasbeni kritiki so ju ožigosali za "masters of modern musical production".
Hybrid je nastal leta 1993. Njun prvi album Wide Angle, izdan leta 1999 je prodan v 100.000 izvodih. Takšen uspeh jima je zagotovil pogoste obiske v Veliki Britaniji, Aziji, Avstraliji in Ameriki.

Wide Angel je posnet v Rusiji v sodelovanju z Moscow Federal Orchestra, ki je sestavljen iz devetdesetih članov. "Želimo delati glasbo, ki bo trajala, želimo da jo ljudje poslušajo vedno znova" se glasi Healingsov moto.

Hybrid sta bila povabljena na turnejo po Ameriki skupaj z Moby-em. Njune nastope v Ameriki je videlo več kot 120 000 ljudi. Katarza je dosežena na skupnem nastopu v kultni Londonski areni Wembley- zadnjem prizorišču Moby-eve svetovne turneje.

Leta 2003 Hybrid izdata nov album z naslovom "Morning Sci Fi" Album je med glasbenimi kritiki proglašen za korak naprej v moderni glasbeni produkciji. Zanimivo je, da na albumu gostuje basist skupin New Order in Joy Division- legendarni Peter Hook.

Hybrid sta remiksala več kot 40 izvajalcev vključno z Radiohead, Alanis Morissette, Future Sound of London in Moby-em

Internet Links:
www.hybridsoundsystem.com
www.hybrid-group.com

MARA SOUNDSYSTEM (UK)

Od leta 1997 Sarah Whittaker-Gilbey in Barry Whittaker-Gilbey producirata glasbo, ki privlači predvsem privržence "emotivne plesne glasbe" po svetu.

Posebnost Mara soundsystema je, da sta Sarah in Barry zakonca. Njene vokalne sposobnosti in njegova moč ustvarjanja kvalitetne glasbe je popolna kombinacija.

Veliko njunih pesmi je izšlo na kompilacijah svetovnih diskografskih družb kot npr. Global Underground. Plošče Mary soundsystema lahko prav tako slišimo v setih svetovno znanih DJ-ev kot so Danny Tenagile, Deep Dish in Satoshie Tomiie.

Performance Mare Soundsystem je zelo atraktiven, ker Sarah poje v živo, Barry pa je zadolžen za ustvarjanje glasbene podlage.

Miami, Toronto, Mexico, Amsterdam, London so samo nekatera mesta, v katerih je občinstvo evforično sprejelo njune nastope.

Internet Links:
www.marasoundsystem.com

16B (UK)

16B ali Omnid Nourizadeh je Anglež s Perzijskimi koreninami.
16B je leta 1997 izdal svoj prvenec z naslovom "Sounds from another Room". Album je pri kritikih in občinstvu doživel ogromen uspeh;predvajan je bil na nacionalnih TV in radio postajah.

Ugledni glasbeni časopis Mixmag je album ocenil kot "house classic" in mu dal najvišjo oceno, prav tako tudi časopisa Melody Maker in The Face.

16B je po svetovnih klubih gostoval s promoviranjem svoje mistične plesne glasbe.

Leta 2003 je 16 B izdal svoj drugi album z naslovom "How to live 100 years" Album je nastajal tri leta.Trud je bil poplačan, pravzaprav bi se lahko reklo, da je ponovil uspeh kultnega prvega albuma ob tem pa dodal še nove elemente dopolnjene z uporabo današnje tehnologije.

16B bo na Carnival Party-u nastopil v živo (live act), poleg tega pa se bo predstavil tudi kot DJ z uporabo plošč.

Internet link
www.omnid16.com

Poleg tujih gostov se bodo na Carnival Party-u z novimi materiali ekskluzivno v Reki predstavile skupine Dogo Argentino iz Osijeka, Dogma iz Pule in Diskotik iz Reke.

Vse naštete skupine uspešno kombinirajo elektronsko glasbo z akustičnimi inštrumenti, kar ustvarja veseli funky zvok.

V živo bodo nastopili tudi Hrvaški producenti elektronske glasbe, v tem primeru to pomeni, da ne bodo spuščali glasbe, pač pa bodo glasbo ustvarjali s pomočjo glasbenih naprav in inštrumentov.

INDUSTRIE LIVE
ZVUK BRODA LIVE
2FUNK LIVE
UNDERTAKERS LIVE
PRIKLJUČAK LIVE
SERAPHIN CODEX LIVE

Himno za "Carnival Party 2004" je naredil reški glasbenik in producent Alex Katunar. Na eventu se bo predstavil s svojim bratom pod nazivom Industrie.

Poleg tega pa je himna "Carnival Party 2004" tudi glasbena podlaga v reklamnih spotih na MTV-ju.

Sponzorji: HTmobile, Heineken, Iskon Internet, Kozum, SAE, Budget

Carnival party - thumbnail

Carnival party