v rubriki dogodki:
.. / / / 30.05.2001

AG: Sven Vaeth All Night Long

Sven Vaeth letos v Ambasadi Gavioli odpira poletno klubsko sezono. Kot vedno doslej tudi tokrat celonočni nastop iskanega in priljubljenega nemškega trendsetterja elektronske glasbe. Prvič je Sven Vaeth Ambasado Gavioli obiskal ob izidu preporodnega albuma Fusion leta '98; drugič leta '99, ob izidu remiks albuma Six in the Mix; tretjič, v sklopu turneje Sven Väth - Contact Tour 2000, ki je spremljala izid albuma Contact; četrič lansko leto novembra; v soboto, 9. junija bo v AG petič.

Sven Vaeth je svojo klubsko pot pričel leta 1982 v klubu Dorian Gray v Frankfurtu, kjer se je iz navadnega klubskega obiskovalca prelevil v didžeja. Njegov glasbeni slog se je z leti pričel odmikati od takrat priljubljenih glasbenih zvrsti. V sredini osemdesetih je bilo v njegovih setih že čutiti vplive chikaškega housea.

Nekoliko bolj komercialno stran njegovega zgodnjega ustvarjanja predstavlja projekt OFF, s katerim je za nekaj časa postal celo ljubljenec nemških najstnic. Toda bolj ga je privlačila ameriška underground glasbena scena, ki jo je do pričetka devetdesetih uspešno vpeljal tudi v nemške klube, sam pa je hkrati s tem postal mednarodno iskani DJ in producent.

Leta '88 je odprl klub Omen v Frankfurtu. Z njim se je odprlo novo poglavje v nemški klubski zgodovini. Vseskozi tudi produkcijsko kreativen je Sven Vaeth ustanovil lastni založbi Harthouse in Eye Q, ki sta postali temelj t.i. frankfurtskega hard trance zvoka. Vaethovi prelomni albumi so bili Accident In Paradise, Harlequin, The Robot and The Ballet Dancer, leta 97' pa je prišlo do prekinitve delovnega odnosa med njim ter preostalimi poslovnimi partnerji teh dveh založb. Umetnik se je umaknil v samoto studia, kjer je sproduciral nov album, ki ga je izdal pri založbi Virgin. V letu '98 je bil na policah Fusion, s katerim se je Sven vrnil na svetovne lestvice ter se podal na svetovno turnejo v okviru izdanega albuma. Ob tem dogodku je bil prvič tudi gost AG. V letu '99 je sledil album Six in the Mix, na katerem je remiksiral komade iz Fusiona, ter ponovna turneja. Tretjič je bil na poti okoli sveta z albumom Contact, ustavil se je seveda tudi pri nas.

Trenutno se Vaeth poleg setov posveča svoji agenciji Cocoon, ki organizira klubske večere v svetovno znanih klubih, skrbi za booking top DJ-ev, ter izdaja zgoščenke in vinilke. Najbolj vroča je trenutno Svenova retrospektiva, izbor 1990 - 1997.

Uvod v Svenov set tokrat pripada DJ Sputniku, stalnemu glasbenemu sodelavcu AG, sledil bo celonočni set maestra elektronske glasbe. V Mezaninu pa medtem house na gramofonih italijanske zasedbe: Paolo Barbato, Joe Montana, Dave Manali.

Sven Vaeth All Night Long
Dance Lounge
Sputnik - introduction
SVEN VAETH ... till the end!!!!

Mezanine
Paolo Barbato
Joe Montana
Dave Manali

Ambasada Gavioli, Izola, Sobota 9. junij 23.30h ... 8.00h

Za Ambasado Gavioli

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Sven Vaeth - thumbnail

Sven Vaeth