v rubriki dogodki:
.. / / / 12.12.2001

Veliki koncert bobnarskih virtuozov

Street explosion - gibanje za urbano kulturo v Klubu K4 organizira Veliki koncert bobnarskih virtuozov z uglednimi gosti iz tujine Drum Orchestra iz Bosne in Hercegovine ter Mihail Parushevom Mishkom iz Makedonije. Koncert se bo dogodil v četrtek 13.12.2001 ob 21:00 uri.

Drum Orchestra, je pet članska afro bobnarska percussion zasedba ustanovljena leta 1997 v Sarajevu. Njihova glasba je kombinacija tradicionalnih in sodobnih zvokov. Skupina je nastala preko projekta Community Mucis Sarajevo, katerega idejni vodja je mladi glasbenik Piter Vilk, ki je prišel v BiH z namenom da podpre glasbene delavnice, ki so potekale oz. potekajo v večih mladinskih centrih v Sarajevu in okolici.

Člani DO so pridobivali znanje skozi delo z otroci in mladimi in prvič nastopili leta 1997 v Sarajevskem klubu B.B. Club. Skupina ima za seboj veliko število klubskih in festivalskih nastopov tako po BiH, kot tudi po Evropi. Bili so gosti na festivalih kot so 3th International Jazz Festival(Sarajevo); Jazz International Open-Air Festival(Zelenkovac), Vukovar Fest(Cro); Exit Noise Summer Festival(Yu); Forbidden Fruits Of Civil Society(NL); At Home Abroad Festival, C.E.S.T.A. Tabor(CZ)..

DO so sodelovali in nastopali z mnogimi glasbeniki z domače in mednarodne glasbene scene. Iz domače omenimo Adija Lukovca in Ornamente, Dina Merlina in Tifa. Iz sodelovanja s tujimi glasbeniki lahko predstavimo imena , ki so tudi pri nas dodobra znana in sicer iz Anglije: Howie B, Fun-Da-Mental, Transglobal Undergrund, Icarus in iz Južne Afrike:
Saba - Burkina Faso in Eugene Skeef.

Mihail Parushev Mishko - bobni, tabla, tapan in tarabuka. Mishko je rojen v Skopju leta 1976 v glasbeni družini. Z bobnanjem je začel pri šestih letih in se pri osmih vpisal na tečaj bobnanja pri Garabetu Tavitjanu Garetu (ex Leb i Sol).

Leta 1989 je začel igrati v profesionalnih Skopskih bandih; Vlatko Stefanovski Trio, Oktavian; Seth, Arhangel, Kosmetm, projekt Zlust. Leta 1990, je bil pri štirinajstih letih proglašen za najboljšega bobnarja rock festivala v Skopju. Istega leta se je vpisal v glasbeno šolo Ilija Nikolovski Luj na smer klasičnih tolkal pri profesorju Zoranu Spasovskemu (Anastazija). Leta 1992 je posnel prvi album s skupino Seth, 1993 album s skupino Arhangel, ter se leta 1996 pridruži Aleksandru Pop-Hristovu v zsedbi Vlatko Stefanovski s katerimi posname album Vlatko Stefanovski trio. Istega leta z Gjokom Grujevskim in Dzijanom Eminom sestavijo skupino Projekt zlust in posnamejo isto imenski album. Od leta 1989 do danes se Misho predstavil na mnogih koncertih in festivalih po Makedoniji, Balkanu, Evropi, Ameriki in Kanadi.

Za Klub K4

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

K4 - thumbnail

K4