v rubriki dogodki:
.. / / / 30.09.2009 21:01

Ali en (Dalaj Eegol) v Mariboru

Dalaj Eegol oziroma za vse za časom, Ali En se vrača na slovenske odre ob petnajsti obletnici izdaje legendarnega albuma Leva scena, ki še danes velja za najboljši prevenec na slovenski glasbeni sceni, ter po desetih letih od izdaje albuma Smetana za frende. Ob omenjenem "jubileju" je slovenski "enfant terrible" napovedal krajšo turnejo po slovenskih odrih, začenši prav v petek, 2. oktobra na mariborskem Štuku-u, kjer se bo zgodil otvoritveni koncert od vsega skupaj desetih predvidenih.

Torej pričakujemo lahko glasbeni presek omenjenih dveh albumov, žanrsko raznolikih komadov v značilni funkoidno drveči preobleki, kot so Burek, Stremetzky, Hašiš, Zadeta si bela Ljubljana, Who's the real Kekec, ki so se v preteklosti znašli med glasbenim naborom raperjev, metalcev, punkerjev, jazzistov...

Ob podpori live benda, ki ga bo spremljal na turneji, se ima zgoditi prava mala repriza revolucije, ki jo je sprožil album Leva scena, ko je ob izidu dodobra razburkal zaspano slovensko glasbeno sceno devetdesetih let, ter odprl novo poglavje v slovenski glasbi. Definitivno vredno ogleda, za vse nostalgike in zelence, ki so še ob prvotnih izdajah Ali Ena polnili plenice!

Za Štuk

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat