v rubriki dogodki:
.. / / / 27.12.2000

All Time Favorites

Na zaključni večer v letošnjem letu bodo najstarejši člani Radyoyo kolektiva iz svojih DJ torb izbrskali vse klasike zadnjega desetletja (in nekaj več) ne glede na glasbeni stil - hip hop, r'n'b, drum.n.bass, UK 2Step garage, nu jazz ... Vse to se bo dogajalo v soboto, 30. decembra, v novem Sub Subu.

/. JAMirko

JAMirko je ustanovitelj Radyoyo movementa in vodilni slovenski breaks & beats DJ. Rojen je bil leta 1971 v družini z dolgoletno glasbeno tradicijo - ded je bil skladatelj in direktor ljubljanske Opere v prvi polovici stoletja, mama in brat sta klasična pianista, JAMirko sam pa je diplomiran violinist, dolga leta zaposlen v Slovenski Filharmoniji. Poleg klasične glasbene izobrazbe je JAMirko kot bobnar kalil tudi v jazz-funk kolektivu HEAVY LES WANTED (LP Heavy Les Wanted '95), katerega ustanovitelj je.
Kot DJ nastopa že dolga leta in je eden prvih slovenskih breakbeat & drum.n.bass DJ-jev, ki je v preteklosti gostoval v klubih kot so: Palma, Nexus, K4, Metropol & Ambasada Gavioli. 333 Old Street (London), Flex (Dunaj), Aquarius, Tvornica, Lapidarij, Mocvara (Zagreb), Makaki, Hip Hop Music Club (Italija) in na open air eventih Aquatica '98+'99, Space Night '99+2000 in drugih.
Od leta 1996, ko sta JAMirko in Zeds štartala z radijsko oddajo Radyoyo (106.4 FM), sta oba DJ-ja, z njima pa tudi omenjena oddaja, tista ki je postavila temelje za slovensko breakbeat sceno kot prva taka oddaja na naših tleh. Že štiri leta vsak četrtek zvečer (od 16/01 ob torkih od 21h do 01h in četrtkih od 23h do 01h) na frekvenci 106.4 FM ponuja štiri ure kvalitetne glasbe, ki ima za osnovo breakbeat. Iz radijskih oddaj je zadeva kmalu prerasla v klubske večere - prvi event pod skupnim imenom Radyoyo se je zgodil l. '97 v klubu Channel Zero, kasneje pa so se večeri nadaljevali v K4, Creamu, Propagandi in HipHopu, trenutno pa smo v ljubljanskem klubu SubSub. JAMirkov stil DJ-janja je težko opisljiv - vrti, da zabava in hkrati vzgaja, predvsem pa je zelo dancefloor friendly. Začel je s funkom in acid jazzom, dandanes pa vrti predvsem drum.n.bass, breakbeat garage in široko selekcijo rare grooveov, funka včasih tudi reggaeja. JAMirko je resident DJ vseh Radyoyo večerov.

/. PIER
Pier je bil rojen 1976 v Ljubljani. Že v osnovni šoli je začel igrati pozavno, v sedmem razredu pa je s sošolci ustanovil šolski radio - vrteli so Sex Pistols, Ramones in Davida Bowieja. V približno istem času je začel zahajati v ljubljanski K4, kjer je spoznal grunge, ska, reggae in punkrock. Pier, ki je takrat že zbiral CD-je, je spoznal Zedsa in oba sta se kmalu pridružila takratnemu residentu petkovih večerov, kasneje pa sta začela vrteti z JAMirkom, ki je bil takrat (skupaj z Borisom Borisom) že resident v Palmi - vrteli so funk, hip-hop, acid jazz in reggae. Pier se je pridružil Radyoyo ekipi v letu '97, da bi pomagal pri radijski oddaji, kmalu pa nastopil tudi kot DJ na Radyoyo klubskih večerih. Od nekdaj ljubitelj reggaeja je v začetku 'vinyl kariere' vrtel drum.n.bass, danes se specializira tudi za celoten downtempo spekter - z vplivi jazza, soula, duba in hiphopa. Pier je do danes vrtel v Palmi, K4, Pekarni, Metropolu, Hip Hop Music Clubu (Trst), Tvornici & Aquariusu (Zagreb) in je resident na vseh Radyoyo klubskih večerih.

/. ZEDS
Zeds je eden najstarejših DJ-jev Radyoyo kolektiva. Rojen je bil leta 1970 v Ljubljani - skupaj z bratom dvojčkom. V rani mladosti je razvil strast do športa - posebej tistih skupinskih, z žogo. Zeds danes dela kot montažer pri Video Produkciji Kregar v Ljubljani, njegova prva ljubezen pa je vedno bila glasba - kot DJ se je prvič poizkusil že na šolskih plesih v osnovni šoli in eksperimentiral na vseh glasbenih področjih - dokončno pa se je kasneje specializiral za hip hop in r'n'b - njegovo največjo ljubezen. In njegovi favoriti? The Roots, Gangstarr, De La Soul, A Tribe Called Quest, Rakim & KRS One, Erykah Badu, Black Eyed Peas in D'Angelo. Zeds je reden obiskovalec New Yorka, doslej pa je vrtel v klubih kot so Palma, K4, Propaganda, Metropol, Ambasada Gavioli, 333 Old Street(London), Flex (Dunaj), Djuro, Tvornica, Aquarius (Zagreb) & Mask (Budimpešta) in je resident na vseh Radyoyo klubskih večerih.

Vrata odpremo dne 30.12.'00 ob 23.00.

Foto: Igor Kovačič

Za Radyoyo

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

DJ Jamirko - thumbnail

DJ Jamirko