v rubriki dogodki:
.. / / / 11.03.2010 01:02

Interlope v Gala Hali na Metelkovi

Interlope, ki bodo v petek, 12. marca na ogled v Gala Hali na Metelkovi, so francoska elektronska zasedba, ki bo po enajstih letih obstoja, petih albumih, petih maxi singlih in pomembnem sodelovanju pri odličnem albumu High Tone: Re-Processed, več Qwartz nominacijah (elektronske glasbene nagrade) in nešteto nastopih po vsem svetu, svojo seizmično energijo v obliki nepozabnega improvizacijskega breakbeat/jungle/drum'n'bass nastopa prenesla tudi v Slovenijo!

Interlope so del impresivne pariške underground zgodbe. V 90' so opuščeno bolnico "L'Hôpital Ephémère" (predhodnica sedanjih "Usines Ephémères" in "Point Ephémère") zasedli dizajnerji, komedijanti, glasbeniki, kiparji in drugi umetniki ter jo spremenili v različne studije in umetniške rezidence. Svoje mesto so tam našle tudi različne glasbene zasedbe, kot so FFF, Oneyed Jack, Human Spirit, Sriracha, Lofofora, Lt No, etc. Rimshot in Dragongaz (Interlope) sta takrat delovala v zasedbah LT No in Ultra Orange, leta 99' pa ustanovila Interlope. Prve skvoterske zabave skupaj z junglist sound system-om Masimas ter prvi EP, izdan pri Random Records in Jarring Effect so napovedovali velik uspeh znotraj francoske underground breakbeat scene.

Tandem Interlope ostajata samosvoja, vedno presenečata svoje poslušalca, pa naj bo z tsunamskimi breakbeat/jungle/d'n'b nastopi ali bolj downtempo albumi. Kot podpora bodo vrteli domači DJ-ji iz Illegal kru, ki – tako kot Interlope – obstajajo 11 let in bodo nastopili v postavi Spade, Smooth, Tsunami in Hedon.

Za Gala Halo

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat