v rubriki dogodki:
.. / / / 15.02.2010 15:21

Flyspoon in Barely Modern v Orto Baru

V četrtek 18.2. se bosta ob 22-ih v Orto baru v Ljubljani oglasili dve alternativni zasedbi: alternativni rockerji Flyspoon in garažni indie rockerji Barely Modern.

Flyspoon

(alternative rock)

Flyspoon je zasedba iz Celja, ki ima kljub kratki skupni kilometrini za sabo že nekaj odmevnih nastopov. Njihova težkorockerska zvočna slika se giblje nekje med zapuščino grungea, retro smernicami zasanjanega stoner rocka in odmerjenega elementarnega metala, ki stoji na močni opori masivnega zvočnega zidu, razmazanega, močno distorziranega kitarskega hrupa, skozi katerega se zajeda na eni strani togotna ritem linija na drugi strani pa skalovit, »grungersko« obarvani vokal, ki s svojo rušilnostjo prepričljivo funckionira v oživljanju emocij. Flyspoon so tako ena redkih zasedb pri nas, ki ustvarja čvrst in kompleksen sodobni rock, brez trendovskih kompromisov.

''Flyspoon so ena redkih zasedb pri nas, ki ustvarja čvrst in kompleksen sodobni rock, brez trendovskih kompromisov.'' - (RSQ YounGunZ)

Barely Modern

Garage/Rock/Indie

Na sledi herojem s preloma tisočletja, ki so drgnjenje kitare v garaži spet naredili za »cool«, se trojica mladcev iz domačih logov suvereno postavlja ob bok preroditeljskim prvoborcem. Če smo se leta 2001 spraševali »Je to to?« in je čas sam poskrbel za pritrdilen odgovor, lahko tudi v primeru Barely Modern čakamo, čas pa bo povedal svoje. Začetek je vsekakor zelo obetaven.

Brezkompromisno samozavestna drža in izvedba na odru, neobremenjenost z zgodovino nekega žanra ter udarne in privlačne novo-novo-novo rokenrolovske popevke so atributi, zaradi katerih pod njihovim odrom mladci in mladenke z nasmehom na ustih poplesujejo, stara garda pa kima z glavami.

Vstop prost!

Za Orto Bar (www.orto-bar.com)

Jani Ugrin - avatar

Jani Ugrin / janiugrin.com

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 10.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 38 člankov.

Flyspoon in Barely Modern v Orto Baru - thumbnail

Flyspoon in Barely Modern v Orto Baru