v rubriki dogodki:
.. / / / 07.03.2002

Orto klub: Mojo Hand

Kot je že v navadi v spomladanskem času, je tudi letos čas za koncert bluz zasedbe Mojo Hand v ljubljanskem Orto klubu. Letos sicer dva meseca hitreje kot lani, a kot so povedali viri blizu skupine je naštudiranih nekaj novih bluz/soul uspešnic, ki bodo zazibale boke. Informacij o tem kdo vse, če kdo, bo gostoval na odrih Orta jutri 8. marca od 22h dalje pa nimamo podatka.

Skupina Mojo Hand je nastala jeseni 1995, ko se je kitarist Slaven Kalebič vrnil z dvoletnega študijsko - glasbenega bivanja v Teksasu ter zbral zasedbo s katero je preigraval bluesovske standarde. Zvok skupine je bil od samega začetka zasnovan na izročilu teksaškega bluesa ter rhytm in bluesa. Repertoar je obsegal skladbe Alberta Collinsa, Freddyja Kinga, T-Bone Walkerja, Clarence G. Browna, Stevie Ray Vaughna, Alberta Kinga in mnogih drugih mojstrov ter nekaj avtorskih skladb. Žanrsko so koketirali tudi s soulom in funkom.

Začelo se je obdobje klubskih nastopov. Mojo Hand ima za sabo več nastopov v ljubljanskem KUDu, nastop v K4, nekaj nastopov v Orto baru, med katerimi je bil najodmevnejši jam session s C.J. Chenierjem in njegovo skupino Red Hot Louisiana Band, nastope v klubih Metropol, True Bar ter mnoge koncerte po vsej Sloveniji - Maribor, Celje, Jesenice, Bled, Kranj, Logatec, Cerknica, Koper, Novo Mesto, Lendava, Velenje... Poleg tega je skupina nastopala še v Italiji in na Hrvaškem, kjer sta bila posebej odmevna dva nastopa v zagrebškem klubu Sax.

Skupina je sodalovala v akciji Tivolski Pomp, kjer se je s skladbo Glad I'm Dead uvrstila na kompilacijo in nastopila na osrednjem koncertu v Tivoliju. Od septembra 1998 do marca 1999 so prirejali redne torkove jam-sessione v ljubljanskem klubu Hound Dog. Na številnih nastopih se je na odru zvrstilo veliko domačih in tujih instrumentalistov in vokalistov. Od 7. maja 1999 do poletja 1999 so organizirali redne večere bluesa in jam sesione ob petkih v pivnici Kra Kra v Ljubljani.

Februarja 1999 so posneli 12 skladb (3 priredbe in 9 avtorskih) - več kot 65 minut materiala. Kmalu za tem je iz skupine odšel pevec Urban Lenarčič, zato so se se odločili, da albuma ne bodo izdali. Tri skladbe, posnete na studijskem sessionu s producentom Aldom Ivančičem so se znašle v bikerskem dokumentarcu Motorkult.

Od marca 2000 Mojo Hand nastopa v zasedbi:
Azra Alibegić - vokal
Marko Boh - klaviature
Blaž Trček - saksofon
Slaven Kalebič - kitara
Davor Skočič - bobni
Sašo Grdadolnik - bas

Za Mojo Hand

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.