v rubriki dogodki:
.. / / / 13.10.2002

Alvin Youngblood Hart v Perli

Kalifornijski kitarist, pevec in tekstopisec je že s svojim prvim albumom Big Mamma's Door osvojil tako glasbene kritike kot ljubitelje bluesa. Omenjeni album je bil leta 1997 proglašen za najboljši blues album, najboljši debitantski album leta in najboljši tradicionalni album leta. Dve leti kasneje je bil njegov album Territory prav tako proglašen za najboljši album leta. V torek, 15. oktobra se bo ob 21.30 predstavil v novogoriški Perli.

Alvin v svoji glasbi združuje vse od Leadbellyja do glasbe Franka Zappe, valček in zahodnjaški swing, ska in avantgardno električno kitaro. Poznajo ga kot odličnega multiinstrumentalista, po drugi strani se navdušuje za akustični country blues.

Poleti 1999 je skupaj s porducentom Jimom Dikinsonom pričel snemati album Start With The Soul. V kratkem je postal to njegov najboljše prodajan album. Leta 2000 je bil album uvščen med TOP 10, postal pa je tudi BBCijev najboljši album leta. Alvin sam pa je bil ob Big Jack Jonsonu proglašen za najboljšega kitarista leta.

Ni pozabil niti za gostovanja - kot solist in skupaj s svojo eklektično električno skupino. Poznan je kot pravi blues popotnik, saj je večkrat prepotoval cele ZDA, lahko pohvali tudi z nastopom v znani londonski Royal Albert Hall.

Alvin je med drugim pravi veteran med obalnimi stražarji. Tri leta in pol je služil v ameriški vojski na reki Missipssippi, tri leta pa na zahodni obali kot elektronik na radijski oddajni postaji. Svoje znanje sedaj izkorišča za popravila kitar, seveda, ko ne potuje po svetu.

Vabljeni v Perlo, v torek, 15. 10.2002, ob 21.30.

Za Hit Hotel Casino Perla

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Alvin Youngblood Heart - thumbnail

Alvin Youngblood Heart