v rubriki dogodki:
.. / / / 20.02.2001

Hala Golovec: Night Vision

Space Group je leto 2000 zaključil z The Last Nigthom, petnajsto zaporedno prireditvijo v celjskih halah Golovec, ter z gostovanjem zvezdniške DJ ekipe: Darrena Pricea in Davea Angela. Novo sezono eventov elektronske glasbe Space Group pričenja 10.marca, z gostovanjem močne zasedbe vrhunskih nemških techno in house ustvarjalcev ter spremljajočih domačih in tujih didžejev / artistov, praviloma rednih gostov celjskih prireditev.

CHRIS LIEBING
Če za hip spregledamo dejstvo, da je Sven Väth v Nemčiji številka ena, potem lahko na to mesto mirno postavimo tudi Chrisa Liebinga, katerega popularnost in kvaliteta postavljata ob bok Väthu, s katerim je Liebingova kariera povezana skorajda od začetka.

C.L. je za gramofone prvič stopil še v osemdesetih, devetdesetega pa se je odločil, da bo vrtel le elektronsko glasbo, sprva techno in house. Do leta '95 je izdal že nekaj produkcij, tega leta pa je postal tudi rezident nepozabnega Svenovega kluba Omen v Frankfurtu. Danes se njegovo sodelovanje z nemško legendo nadaljuje. Liebing je član agencije Cocoon, ki skrbi za njegove bookinge po svetu, hkrati pa je rezident klubov, kjer Cocoon prireja lastne večere.

Liebing je močno dejaven tudi na področju radia, včasih je imel lastno oddajo na radiu Evosonic, sedaj pa jo ima na frankfurtskem HR XXL. Leta '96 pa je njegovo avstralsko turnejo spremljala nemška televizija Viva.

Založbe, tesno povezane z njegovim imenom so bile včasih Audio, Touch Tone Recordings in Energy Industries, sedaj pa CL Recordings, Clau, Stigmata in Soap Records. In kakšen slog lahko od njega pričakujemo za gramofoni Night Vision-a? Funky, groovy, progressive, hard, minimal house in techno, končno tudi v Sloveniji!

OLIVER BONDZIO
Ime tega nemškega didžeja je tesno povezano s precej bolj znanim Hardfloor, producentsko skupino številnih nepozabnih klubskih uspešnic, ravno tako pa tudi s Svenom Väthom ter njegovo nekdanjo založbo Harthouse/EyeQ, kjer sta Hardfloor v veliki meri izdajala. Danes je Bondzio samostojen, svetovno uspešen techno didžej in producent, kot del Hardfloora pa ravno tako v samem vrhu sodobne plesne glasbe.

DOPE CONTROL v živo!
Vse uspešnejši slovenski team je pred novim letom izdal svoj drugi album, Peacemaker. Poleg tega da ju redno poslušate na prireditvah v Celju, si Peacemakerja za domači naslonjač lahko naročite na strani www.spacevents.com. Izmed house artistov Night Vision-a pa tokrat izpostavljamo dva, ki smo ju pri nas sicer že spoznali, vseeno pa si zaslužita posebno predstavitev.

ROBERTO Q. INGRAM
Roberto Q. Ingram je stari znanec celjskih prireditev. Njegov pestri set ga uvršča med najbolj priljubljene didžeje, zaradi česar se vedno vrača. Sicer pa Ingram prihaja iz Kalifornije, kjer je študiral umetnost, atletiko in ples, ki je njegovo največje zanimanje. Kot plesni talent se je tudi seznanil z mediji, nastopi v javnosti, slavnimi osebnostmi in konec koncev še z gramofoni, ki so ga potegnili v svoj svet. Rodil se je DJ Mixmaster Bee.

Začel je s Hip Hop in R & B glasbo. V pičlih nekaj mesecih je bil znanec vseh okoliških klubov ter DJ gost na zabavah slavnih (Magic Johnson, Janet Jackson, Raquel Welch, idr.). Po turnejah po svetu se je naveličal enega in istega glasbenega stila. Želel je izkusiti tudi druge glasbene žanre, jih spojiti skupaj in doseči nov zvok. Danes vrti tribal house, funky techno, deep house, break beat, trip hop jazz, idr. Roberto Q. Ingram zadnja leta precej časa preživi na stari celini, vrti v malodane vseh evropskih klubih in na prireditvah, še s posebnim veseljem pa se zadržuje v Sloveniji in na Hrvaškem.

MICHAEL LANGE
Michael Lange sodi v zlato trojico uspešne nemške založbe Peppermint Jam Records (še Mousse T in Boris Dlugosch). Njegove največje uspehe predstavljajo remiksi Mousse T-jevega komada Horny, za katerega je prejel zlato ploščo ter lastni komad Brothers, Sisters, nesporna klubska uspešnica, ki v ušesih odzvanja še danes!

TIMO KRETSCHMANN
DJ Timo Kretschmann prihaja iz Avstrije, poznamo pa ga iz številnih setov v različnih klubih in na prireditvah po Sloveniji. Timo je elektronsko glasbo spoznal v sredini devetdesetih, pri petnajstih letih, ko se je zaradi nje tudi odločil preseliti na Dunaj. Tam je kmalu dobil prvo rezidenco, ki ga je napotila k karieri didžeja. Nato je odšel v Italijo, kjer se je iz setov znanih didžejev v znamenitih italijanskih klubih naučil, kako z glasbo obvladovati publiko. Leta 95 so ga poklicali nazaj v Avstrijo, kjer se je ob Vrbskem jezeru odpiral klub Fabrik. Ponudili so mu mesto rezidenta, nekoliko kasneje tudi umetniškega vodje kluba, kar dela še danes. Timo Kretschman ima sedaj rezidence tudi na Dunaju, v klubih Liquid in Volksgarten, poleg tega pa ga poslušamo po Sloveniji, Hrvaški, Italiji.

Omenimo naj še, da bodo avtobusni prevozi organizirani iz Ljubljane, Maribora, Kranja in Kopra, vstopnice pa si lahko rezervirate na spletni strani www.spacevents.com, dogajanje pa bo popestreno z laser šovom (VJ losubsystem) in Penthouse dekleti in dance preformanceom by Inoquo Ire... Vstopnina pred polnočjo bo 3.000,00 SIT, po polnoči pa 3.500,00 SIT. Vabljeni!

Lista vseh nastopajočih:

TECHNO:
* CHRIS LIEBING - NEM
* OLIVER BONDZIO - NEM
* ROBERTO Q.INGRAM - ZDA
* MIKE VINYL - AUT
* DOJAJA - SLO
Mc Spot

House
* MICHAEL LANGE - NEM
* TIMO KRETSCHMAN - AUT
* EDDY THE FISH - SLO
* ALEKSIJ - SLO
* BENJAMIN - SLO
Mc Mirimino

SPACEcaffe: 2step&break'n'beat
* ELEBJER - SLO

Za Media Group

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Chris Liebing - thumbnail

Chris Liebing