v rubriki dogodki:
.. / / / 21.09.2009 11:43

Brutalni jesenski death metal večer v Gala Hali

V ponedeljek, 21. septembra se bodo v Gala Hali na Metelkovi v Ljubljani ustavili predstavniki pravega "old school" death metala, Malevolent Creation, ki terorizirajo javnost že od davnega leta 1989.

Malevolent Creation pravkar pripravljajo novo ploščo, pred tem pa so izdali že 10 albumov. V Sloveniji so se prvič ustavili leta 2001, ko so predstavljali ploščo Envenomed, nato pa še leta 2003, ko so predstavili kultni album The Will To Kill. Veterani ameriške death metal scene, ki jih vodi kitarist Phil Fasciana, so preživeli vse vzpone in padce death metala ter masivne spremembe v postavi. Postava, ki se bo predstavila Ljubljani septembra, je še najbližje prvotni, saj so poleg Phila Fasciane v zasedbi še originalni pevec Brett Hoffman in basist Jason Blachowicz. Možje, katerih vodilni verz oz. moto je "Nothing can destroy this Malevolent Creation!", vam bodo pokazali, kaj je pristni old school death metal.

Seveda ne bodo nastopali sami. Ob njih se bodo v Sloveniji prvič ustavili švedski death metalci Vomitory, ki so tako kot Malevolent Creation, zvesti pristnemu death metalu. Večni pristaši zvoka, ki ga karakterizirajo Morbid Angel, Benediction, Bolt Thrower, Malevolent Creation in seveda Grave ter Dismember, so izdali kar nekaj albumov, katerih skupna točka je predvsem neverjetna brutalnost. Predstavili bodo svoj najnovejši album Carnage Euphoria.

Kot predskupina se bo predstavila še italjanska zasedba Modern Age Slavery.

Za Dirty Skunks

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat