v rubriki dogodki:
.. / / / 28.10.2014 18:23

Ameriški rokerji OneRepublic v Ljubljani

V dvorani Stožice se bodo 16. novembra 2014 predstavili OneRepublic, ki so se pred sedmimi leti s hitom Apologize uspeli prebiti med najbolje izvajalce.

Skupina je bila v začetku leta navdušena nad številnimi Slovenci, ki so obiskali njihov koncert v Gradcu, saj jih je pevec Ryan med nastopom pozdravil in omenil, da morajo v prihodnosti obiskati tudi Slovenijo.

Fantje iz Kolorada so začeli z delovanjem leta 2003, ko so svoj prvi večji komercialni uspeh doživeli na myspace-u, kot zasedba, ki še ni sodelovala s katero od glasbenih založb.

Leta 2007 so izdali prvenec Dreaming Out Loud na katerem se je nahajala tudi že omenjena uspešnica Apologize, ki jih je izstrelila na prva mesta v šestnajstih državah in prislužila nominacijo za grammyja.
Po drugi uspešnici Stop and Stare je album dosegel platinasto prodajo. Leta 2009 so izdali drugi album Waking Up, ki se je z uspešnicami All the Right Moves, Secrets, Marchin On in Good Life uvrstil med prvih deset najboljših na Billboardovi lestvici vročih 100 albumov.
Aktualni album Native, s katerega poznamo pesmi If I Lose Myself in trenutno uspešnico Counting Stars, pa je bil njihov prvi, ki se je uvrstil med prvih deset lestvice Billboardovih 200 z najvišjo uvrstitvijo na četrtem mestu.

Sara Todorovič - avatar

Sara Todorovič

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.06.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 19 člankov.

OneRepublic - thumbnail

OneRepublic