v rubriki dogodki:
.. / / / 08.03.2010 06:57

Mortadeljada 2010 letos v slovenskih 4 mestih

Klub goriških študentov (KGŠ) tudi letos v mesecu marcu prireja svojo že tradicionalno prireditev imenovano MORTADELJADA, šestnajsto zapovrstjo, ki se bo odvila v vseh štirih slovenskih univerzitetnih mestih z osrednjo prireditvijo na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču.

Letošnja MORTADELJADA 2010 se bo znova odvila v mesecu marcu v kar štirih slovenskih mestih (v Mariboru, Portorožu, Ljubljani in Novi Gorici), ki so obenem tudi vsa slovenska univerzitetna mesta. Organizatorji letošnje Mortadeljade želimo obiskovalcem, predvsem študentom iz cele Slovenije, ponuditi zanimivo in trezno obliko primorske zabave ter pester tako glasbeni kot spremljevalni program, s čimer bi zadovoljili več (glasbenih) okusov obenem.

Osrednje sporočilo ostaja Povezujemo mlade, saj organizatorji menimo, da srce Mortadeljade kljub številnim spremembam skozi leta ostaja nespremenjeno. Želimo, da prireditev, ki je bila prvotno namenjena mladim z Goriške in nato celotne Primorske, sedaj čim bolj zaživi med mladimi iz celotne Slovenije in jih ob začetku pomladi vsaj za eno noč razbremeni študijskih obveznosti.

Letošnja MORTADELJADA je znova sestavljena iz štirih samostojnih dogodkov. Tako imenovana otvoritev letošnjega pohoda mortadele po Sloveniji bo 2. marca v mariborskem klubu Štuk, kjer bodo zbrane zabavali glasbeni skupini Tide in Zmelkoow ter DJ-i skupine Illegal kru (DJ Markoman, DJ Tsunami, DJ Hedon, DJ Smooth) z drum'n'bass ritmi.
Karavana se bo nato 10. marca ustavila v Clubu Tivoli v Portorožu, kjer bosta nastopili skupini Tabu in Tide, v priveju pa bodo za zabavo skrbeli DJ-i Illegal kru-ja.
Tretja postojanka bo na vrsti 17. marca v prestolnici, kjer bo pestro že popoldan. Na Plečnikovem trgu pri Maxi marketu se bo odvil Kulinarični popoldan, novost Mortadeljade, ki prinaša v Ljubljano primorske okuse. V sodelovanju s Turistično zvezo Nova Gorica se bodo na sejmu (s pričetkom ob 16h) predstavila primorska društva, ki jih odlikuje priprava različnih primorskih jedi, kot sta polenta in »frtalja«, ter domači pridelovalci avtohtonih vin. Zvečer pa se bo dogajanje preselilo na Gospodarsko razstavišče, kjer bo potekala osrednja zabava v verigi prireditve MORTADELJADA 2010. Nastopile bodo skupine Nervous Stompin', Xequtifz, Elvis Jackson in Big Foot Mama. Za elektronsko-plesne ritme bodo odgovorni DJ Sputnik, DJ Psiho, DJ Quit-B, DJ Michael, DJ AM, DJ Pined, povezovalec programa pa bo Boštjan Gorenc a.k.a. Pižama.
MORTADELJADO 2010 bomo 24. marca zaključili v rodni Novi Gorici na Mostovni, kjer bosta nastopili skupini Big Foot Mama in Nervous Stompin', za plesno glasbo pa bo skrbel DJ Riki.
Skupne točke vseh štirih dogodkov bodo poleg glasbe in plesa tudi mortadela, nagradne igre in drug spremljevalni program prireditve, nismo pa pozabili niti na vegetarijance, ki z dogodka ne bodo odšli praznih ust.

Kot napovedano pa letošnji dogodek prinaša s sabo še eno novost oz. posebnost. Tokrat bo imela Mortadeljada tudi dobrodelno noto, saj bomo po en evro od vsake prodane vstopnice za ljubljansko prireditev podarili Vrabčku upanja, fundaciji za invalidno mladino v Stari Gori pri Novi Gorici, čigar slogan se glasi: Naj vrabček poleti in prinese kanček upanja otrokom, ki so dejansko odvisni od naše in vaše pomoči. Z zbranimi sredstvi bomo kupili opremo za fizioterapijo, nekaj pa ga bomo namenili izgradnji novega paviljona.

Za Klub Goriških študentov

Jani Ugrin - avatar

Jani Ugrin / janiugrin.com

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 10.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 38 člankov.

Mortadeljada - thumbnail

Mortadeljada