v rubriki dogodki:
.. / / / 07.12.2003

Analena, Entreat in Vikend Panksi v Kompleksu

V petek, 12.12. v klubu Kompleks na Ravnah na Koroškem nastopijo Analena, Entreat in Vikend Panksi. Analena so po mnenju poznavalcev ena najboljših skupin s področja bivše Jugoslavije.

Njihova glasba je mešanica energičnega, dinamičnega emocionalnega hardkora, v katerem je moč prepoznati tako post/noiserockersko melodičnost, kot tudi hardkorovsko udarnost. Vse skupaj pa enkratno povezuje v celoto markantna pevka z izrazitim, kričečim vokalom, ki občasno zasanjano zapljuje v nežnejše melodične vode... Člani skupine so svoje glasbene izkušnje nabirali tudi z igranjem v drugih legendarnih bendih - Lunar, Hat et bra, Man in the shadow.

Njihovi začetki segajo v leto 1996 in v teh letih so izdali številne plošče, med drugimi leta 2002 split cd z avstrijsko emo zasedbo Sensual Love pri Interstellar records. V okviru treh obsežnih turnej po Evropi so nabrali številne poslušalce širom Evrope. Zaradi številnih koncertov po slovenskih klubih in festivalih pa so dobro poznani tudi pri nas.

Entreat so novogoriška zasedba, ki je s tekom svojega igranja spremenila zasedbo in se po glasbeni strani vedno bolj približevala metal vplivom (melodic death/thrash metal). Izdali so 3 demo plošče in eno samostojno pri novogoriški založbi Choose Life Records.

Nastopili bodo še Vikend Panksi (punk-rock) iz Ljubljane

 - thumbnail