v rubriki dogodki:
.. / / / 09.01.2009 14:23

Lepa Brena na veliki svetovni turneji

Lepa Brena ena največjih estradnih zvezdnic bivše Jugoslavije spet koncertira. S spremljevalno skupino Miligram Band bo v soboto, 21. marca 2009 nastopila tudi v ljubljanski Hali Tivoli!

Lepa Brena, ena največjih estradnih zvezdnic bivše Jugoslavije, je bila rojena 20. oktobra 1960 v Tuzli. S krstnim imenom Fahreta Jahić je v Brćkem končala gimnazijo, že zelo zgodaj pa je začela dobivati priznanja za svojo talentiranost tako na glasbenem, kot tudi na športnem področju - nadimek "Brena" ji je dal njen trener košarke.

Ljubezen do glasbe je bila najmočnejša – že s sedemnajstimi leti je zmagala na tekmovanju »Mladih graditelja« z interpretacijo pesmi Kemala Montena. Kasneje je zaradi finančnih težav opustila študij v Beogradu, se vrnila v Brćko in pričela s petjem na raznih zabavah. Tako je spoznala skupino "Lira šou", ki so iskali novo pevko in tako so se začela njihova gostovanja po vsej bivši Jugoslaviji.

Leta 1982 je izdala svoj prvi album (skupina Lira šou se je preimenovala v Sladki greh), iz tega albuma je tudi eden njenih največjih hitov Čaćak, čaćak. Album je bil zelo uspešen, popularnost Lepe Brene je strmo naraščala, kmalu za tem je posnela tudi film »Tesna koža«, v katerem ja igrala samo sebe, film pa je bil najbolj gledan v zgodovini Jugoslavije do tedaj.

V svoji bogati karieri je Lepa Brena izdala osemnajst albumov, posnela pet filmov in dve televizijski seriji. S svojimi velikimi glasbenimi hiti, kot so Mile voli disko, Sitnije, cile, sitnije, Bato, bato, Hajde da se volimo, Luda za tobom, Ti si moj greh in drugimi je razveseljevala oboževalce s koncerti po celotni bivši Jugoslaviji in v tujini.
Lansko leto se je vrnila na glasbeno sceno v velikem slugu, z albumom Udji slobodno, z desetimi novimi pesmimi in velikima hitoma Udji slobodno in Pazi, kome zavidiš.

Vstopnice v predprodaji od ponedeljka 12. 01. od 10h na prodajnih mestih Eventim (www.eventim.si).

Za CNM LTD d.o.o.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Lepa Brena (foto Nebojša Babič) - thumbnail

Lepa Brena (foto Nebojša Babič)