v rubriki dogodki:
.. / / / 14.01.2010 00:29

Antenat v klubu Gromka, 15.01.2010

Poznavalci hrvaških alternativnih glasbenih tokov nikakor ne morejo mimo imena Antenat, ki se bo v petek, 15. januarja predstavilo v klubu Gromka na Metelkovi.

Spoštovanje ter simpatije publike so si pridobili izključno na podlagi kvalitetne glasbe, pozitivnega odnosa do poslušalstva ter podpore alternativne glasbene scene. Antenat združuje različne vplive, od reggae in duba, prek ska in punka, vse do elementov world glasbe.

Vsak član zasedbe prispeva k tej zanimivi mešanici svoj del: bobni jakost punk-rocka, pihalna sekcija reggae in jazz atmosfero, kitari psihadelične tone, klaviature atipično harmonizacijo, ki spominja na sedemdeseta ter tolkala afriške ritme. In da bi se izognili temu dolgoveznem opisu, so Antenat to glasbeno heterogeno maso v homogeni izdaji poimenovali na kratko - subreggae.

V dvanajstih letih obstoja so odigrali prek 300 koncertov po klubih in festivalih na Hrvaškem ter v tujini. Leta 2006 so izdali prvi album Subing, dve leti kasneje pa album Karavana, ki so ga posneli v zagrebškem studiu Element (producenta Erol in Shot - Elemental) in ki so ga bralci portala Terapija.net izbrali za najboljši album leta.

za Gromko

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Antenat /vir: Antenat - thumbnail

Antenat /vir: Antenat