v rubriki dogodki:
.. / / / 05.12.2003

Anthony Pappa Mara-soundsystem

Anthony Pappa 13.12. prihaja v Ambasado Gavioli. Priljubljeni Avstralec Anthony Pappa, je svojo pot začel pri svojih trinajstih letih, ter se že zelo kmalu uvrstil na prvo mesto statusnega DMC tekmovanja. Na pragu slovesa teenagerskih let, je kot ponovni zmagovalec na Mixmagovem tekmovanju dokazal, da je ne samo najboljši med svojimi vrstniki, temveč tudi to, da ima obetaven talent za nadaljevanje kariere tako doma kot v tujih elekt. plesnih centrih.

Različna medijska sodelovanja (Mixmag) mu omogočijo vrtenje glasbe v Ministry of Sound, in ga tako še bolj zasidrajo na otoku. Poleg vrtenja ter druženja z raznimi elekt. ustvarjalci, ga prijatelj Dave Seamen vključi v svojo skupino z imenom Brothers in Rhythm ter se tako po štirih letih oblikovanja in lansiranja svojega glasbenega profila, priključi Alanu Bremnerju, ki pod psevdonimom Freefall izdata uspešnico Skydive. V zadnjem času je njegova pot predvsem globalna, saj njegove kompilacije na založbi Global Underground in Choo Choo Records, odsevajo njegovo brezhibno miksanje, programiranje, ter neizmerni plesni občutek.

Pod imenom Marasoundsystem se skrivata zakonski par Barry Gilbey in Sarah Whittaker-Gilbey, ki si poleg ljubezni v zakonu delita tudi ljubezen do glasbe. Na sceno sta stopila leta 1997, ob izidu njune uspešnice Mara, pravega magneta za ljubitelje dance glasbe. Predvsem producentsko usmerjena Barry in Sarah, sta pri promociji produkcij bila podprta s strani Digweeda, Sashe in drugih današnjih didžejev založbe Global Underground.

Tudi remiksi so bili njuna močnejša stran, saj sta izdala kopico remiksov za skupino Freefall, Chakro, Marka Shimmona idr. Singla One Coming Down in Fall from Grace, sta bila zavrtena v številnih radijskih oddajah, na gramofonih najboljših svetovnih klubov, pod prsti priznanih progresivnih didžejev Danny Tenaglie, Deep Dishev, Satoshi Tomiiea in Anthony Pappe,. Poleg tega pa sta se singla uvrstila v številne miks kompilacije, med drugim tudi v serijo Nu Breed založbe

GU. Marasoundsystem je dobre vtise pustil na svetovno znanih plesiščih v Miamiju, Atlanti, Amsterdamu, Mehiki, Združenem Kraljestvu itd.

Na manjšem odru AG bosta poleg rezidenta Joea Montane, nastopala člana zvezdniškega dua Soul Providers, Jason Papillon in Ian 45, ter predstavila svoj novi izdelek z naslovom Work that Body . Jason in Ian sta se srečala davnega leta '97 v enem od Baltimorskih klubov. Jason je bil glasbeno usmerjen v funky, trip-hop, reggeae in hard house, medtem pa je Ian bil tudi ljubitelj trip-hopa ob tem pa še R&B-ja. Prvo skupno rezidenco, pod katero sta se podpisala kot Soul Providers, sta dobila v klubu Midnight, za katerega je Ian delal kot promoter.

Uspelo mu je petkove večere, obarvane s hip hop glasbo, spremeniti v house večere, na katerih sta z Jasonom nastopala in tako pridobivala vse več oboževalcev. Po daljšem premisleku, sta vse svoje prihranke vložila v studio, kar se jima je kasneje še kako obrestovalo ter jima nudilo dobro ozadje za njuno glasbeno pot.. Od marca '98 do novembra '99 sta uspela narediti in izdati prvo ploščo z naslovom Tango, ki je takoj ob izidu postala pravi klubski, ter radijski hit.

Pravita, da se pogostokrat spominjata tega hita in se še danes smejeta, saj s takšno opremo, ki sta jo imela pri ustvarjanju Tanga, le ni bilo pričakovati takega uspeha Naslednja produkcija Rising je obšla skoraj cel svet ter se povzpela na vrh marsikatere lestvice. Izšla je na zelo znanih založbah, kot so Azuli, Universal Rec., Ocean Trax itd. L. 2000 sta ustanovila svojo založbo Elan records, s katero, kot pravita, pomagata marsikateremu glasbeniku in jo tako poskušata uveljaviti ter ji dodati kvaliteten glasbeni status.

Njuna zadnja produkcija, ki jo trenutno promovirata, je kompilacija, na kateri se nahajajo uspešnice Sandyja Rivere, Ultra Nate, Seamusa Hajija, Kid Cremea idr. ter priloženi dvd, ki vsebuje posnetke njunega nastopa 17. maja v hotelu Arena's Behave.

Ambasada Gavioli, Izola, 13. december @ 23.00h - ...

Dance lounge
Anthony Pappa Marasoundsystem Live

Mezzanine
Soul Providers
CD release tour - Work That Body (Amsterdam) Vol 1
Joe Montana

Press Office Ambasada Gavioli

Anthony Pappa - thumbnail

Anthony Pappa