v rubriki dogodki:
.. / / / 03.07.2000

Ambasada Gavioli: Freedom

V drugem julijskem večeru, medtem ko milijoni ljudi v nemškem Berlinu ter letos tudi angleškem Leedsu, plešejo po ulicah omamljeni z ljubezensko parado, se v Ambasadi Gavioli prebuja najnovejši v vrsti rednih klubskih večerov, tokrat z enim izmed očetov italijanskega housea, Leo Masom.

Izkušnje, ki si jih je nabral na Ibizi, je nato prenesel v okolje italijanskih klubov, s tem pa postal eden izmed začetnikov klubske kulture v Italiji ter oče še do nedavnega izredno popularnega italijanskega house sounda, ki pa se je v zadnjih letih nekoliko omehčal, spremenil in približal angleškemu. Kljub vsemu pa izvorni moment prave glasbe še vedno leži v setih Leo Masa, katerega nastop pričakujemo v tem večeru.

Leo Mas je oživil klube kot so Macrillo v Assagiu (tukaj je prvič v resnici zaživel tudi duh Ibize z animacijami ter DJ-i), Movida v Jesolu (klub, ki je ustvaril besedo trend) idr. Mas je tudi protagonist znanih fenomenov After Hour (Ranchi di Mestre) in Mazoom, ki sta postala zgodovinska kluba.

V letu '96 je bil zaradi svojega uspešnega dela povabljen tudi na Love Parade v Berlin, vrti pa tudi v drugih svetovno znanih klubih (Ministry of Sound, Shelter- NY, Queen - Paris, Roxy-Amsterdam idr).
Poleg njega pa v AG večeru še trance s Crazy Lemonom, DJ Sputnikom ter Delanom v Dance Loungu, v Mezaninu pa Paolo Barbato in DJ Nick, predstavnika mlajše generacije italijanskih house DJ-ev.

Dogodek se bo zgodil kot je v AG že v navadi ob 24. uri v soboto 8. julija 2000.

Za Ambasado Gavioli

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.