v rubriki dogodki:
.. / / / 25.03.2009

Black Rainbows in El-Thule v Sloveniji

Black Rainbows in El-Thule bodo v četrtek, 26. marca , zasejali seme eksperimentalnega psihadeličnega stoner rocka v ljubljanski Tovarni Rog, dva dni kasneje, v soboto 28. marca, pa še v velenjskem Mladinskem centru.

Black Rainbows so nastali v letu 2005. Začeli so za zabavo, s preigravanjem heavy psihadeličnih, stoner, desert melodij, ko pa so posneli prvi album "Twilight v puščavi" so podpisali za Longfellow records, francosko založbo, ki ima pod sabo gigante stoner rocka.
V naslednjih letih so se plemenitili na mnogih koncertih, kjer so bili predskupine mnogim znanim stoner rock skupinam, igrali pa so tudi po nekaterih evropskih stoner in underground festivalih. Njihov zvok je mešanica MC5, Blue Cheer ,Hawkwind, Black Sabbath, Kyuss ,Monster Magnet, Fu Manchu, QOTSA in Nebula. Band trenutno pripravlja svoj drugi album.

Oktobra 2004 je bil posnet prvi album italijanskega tria El-Thule, z naslovom "No Guts, No glory", je bil na trgu pod založbo Self Distribuzioni v Italiji in Thats Heavy v ZDA in Kanadi. Prejel je veliko pozitivnih kritik v Italiji in po vsem svetu. Od oktobra 2004 do danes so El-Thule opravili skoraj 100 živih koncertov, od severa do juga Italije, pa tudi po Evropi (Belgija, Avstrija, Švedska, Nemčija). El-Thule so nastopali z velikani kot so Zeke, Colour Haze, High On Fire, Winnebago Deal, Sparzanza, Ufomammut, Yawning Man, Truckfighters, Stonegard, Dozer, Place Of Skulls, On Trial, Witchcraft,Orange Goblin in mnogi drugi! V letih 2007 so posneli nov album »Magic Green«, ki je bil uradno predstavljena v petek, 11. maj v Londonu na mogočnem Underworld v na kncertu z Orange Goblin in Solace.

Za MCV in Tovarno Rog

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

koncertni plakat - thumbnail

koncertni plakat