v rubriki dogodki:
.. / / / 18.01.2011 13:10

Female's'cream se ponovno vračajo v Tolmin

Zveza tolminskih mladinskih društev oznanja, da se po zelo uspešnem decemberskem nastopu, dekleta iz kolektiva Female's'cream vračajo v MinK (Tolmin). V ritmih muzike, ki vabi na ples, nas bodo razveseljevale v petek, 21. januarja, ob 22h. Vabljeni!!!

Female's'cream je mlada ekipa ženskih ustvarjalk in izvajalk elektronske glasbe. V svojih nastopih se lotevajo različnih zvrsti elektronske glasbe kot so npr: tech-house, techno, progressive house ter drum'n'bass.

S svojo glasbo ter s pomočjo projeciranih vizualij želijo opozarjati na problematiko obstoja različnih družbenih paradigm (od seksizma, rasizma, homofobije ter ostalih nestrpnosti) ter ljudi spodbuditi h kritičnemu razmisleku.

Ker, kot izvajalke ter producente elektronske glasbe, trenutno delujejo v svetu, kjer domirajo moški, želijo predvsem opozarjati na prenizko zastopanost žensk na vseh področjih družbenega delovanja (od politike, gospodarstva, do umetnosti ter nenazadnje elektronske glasbe).

S svojo prisotnostjo želijo spodbujati mlade ustvarjalke k bolj aktivni participaciji v elektronski glasbi ter tudi k vsebinskemu sodelovanju pri različnih družbeno angažiranih projektih. Obenem se zavzemajo za ustvarjanje ter izvajanje kvalitetne elektronske glasbe, ki jo bogati vsebina.

DJanes: Nibeye, Huda, Guilty Eve + Miss K

Deep-house, tech-house, techno, progressive house, drum'n'bass, breaks

http://www.facebook.com/pages/Femalescream

http://www.myspace.com/femalescream

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Female's'cream - thumbnail

Female's'cream