v rubriki dogodki:
.. / / / 28.09.2002

Boom boom kid, Zinc & Debeli precjednik na Metelkovi

Po kar dolgem času se vrata Gala Hale ponovno odpirajo za pankovsko naravnane bende. Po orto punku, bodo tokrat na svoj račun prišli ljubitelji bolj melodičnih punk rock ritmov, tako stare kot nove šole. V torek 1. 10. se bodo tam zvrstili Boom boom kid, Zinc in Debeli precjednik.

Boom boom kid prihajajo iz Buenos Airesa - Argentina. Sestavljajo pa jih bivši čani, prav tako melodično orientirane skupine Fun people. Z besedili v svojem jeziku, specifičnim načinom petja in melodiko stare šole v maniri Ramones pa nadaljujejo njihove smernice.

Zinc prihajajo iz Španije in na turneji predstavljajo novo ploščo z naslovom Old mundo punk. Njihvovo glasbo pa uvrščajo nekje med bolj metalno verzijo Satanic surfers in Jingo de lunch, specifičen pečat pa jim daje ženski vokal.

Za konce pa ena najboljših melodičnih skupin na našem koncu Debeli precjednik. Fantje prihajajo iz Hrvaške, točneje Osijeka. Skupina obstaja že dobrih deset let in je v tem času prehodila dolgo pot. Zvok se je od začetnega klasičnega melodičnega punk rock slišanega na njihovih prvih demo posnetkih in kasneje mali plošči Fatman pridobil dodatne emocije, bes in energijo, a še vedno veliko melodike in večglasnih vokalov. Vse skupaj izdano leta 1998 na plošči Rat (Her) Burnt His Record. Za tiste, ki ste jih zamudili ob kakšnem prejšnjih nastopov se vračajo v sklopu evropske turneje, kmalu pa izide tudi njihova nova plošča Fist from the east. Dan kasneje pa na istem mestu, za vse ljubitelje punka s keltski pridihom, kanadčani The Real McKenzies.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

Boom boom kid - thumbnail

Boom boom kid