v rubriki dogodki:
.. / / / 25.02.2003

Broken Lock in Khos v KUD-u

Na pustni torek bo tudi v KUD-u France Prešeren glasno kot se za hrupnega pusta pravzaprav spodobi. Za ljubitelje glasne in brezkompromisne rock glasbe bosta ta večer poskrbeli domači skupini Broken Lock in Khons. 4.3. ob 21 uri v KUD-u, vstopnina 600 sitnih.

Broken Lock (Črnomelj)
Začetki skupine Broken Lock segajo v poletje 1995 in z nekaj spremembami se v letu 1996 izblikuje stalna zasedba:

bobni: Julij Karin
bas: Mare Bradica
kitara- vokal: Janez Weiss
kitara- vokal: Richard Zupančič.

Kar zadeva njihovo glasbeno ustavarjanje povedo, da je le-ta odraz glasbene vzgoje (punk, heavy metal, hard core)... oziroma njih samih in življenja nasploh. Njihova besedila niso politično obarvana, ampak so zgolj odraz dogodkov, njihovih sanj in želja. Ljubitelje tovrstne glasbe je skupina v začetku leta 2000 presenetila s svojim glasbenim prvencem, ki je kot takšen nedvomno dober vpogled v njihovo triletno ustvarjalno delo.

Ploščku oziroma Cd- ju, ki je izšel v nakladi 300 komadov, je naslov "ATER", ki je bil toplo sprejet med ljubitelji rock glasbe, ki poleg ostalega cenijo trdo, alternativno, brezkompromisno in prav nič komercialno glasno godbo. S svojo godbo pa so se predstavili tudi na Novem Rocku (2000) ter kot predskupina skupinam Karma to Burn in Laddio Bolloco ter v kategoriji Up 2001 prejeli glasbeno nagrado Bumerang.

Poleg gostovanj na festivalih Rock Otočec in Koupa fest pa so se domači publiki v 12 klubih predstavili v okviru turneje Green George. V lanskem letu so Broken Lock postergli z novim ploščkom Endemic (samozaložba / Dallas, 2002); album predstavlja delo skupine od leta 00 do 02. Njihova glasba temelji na heavy rock riffih, neprestano lomljenem ritmu in dvoglasnem vokalu, dopolnjujejo pa jo z izleti v ambiental, breakbeat in ostale novodobne glasbene vode.

Khons (Lendava)
Pred približno štirimi leti so s svobodomiselno agresivno udarnimi vokali in progresivno rock glasbeno podlago na prizorišče stopili štirje fantje pod imenom Khons:

bas - Preradovič Natan
bobni - Naglič Gregor
kitara - Al-Hiasat Usama
vokali - Balažic Daniel.

V Lendavi, kjer so doma, in bližnji okolici so se že uspešno uveljavili in trenutno osvajajo slovensko glasbeno sceno. Imeli so nastope po raznih priznanih festivalih in koncertih, udeležili pa so se tudi ROCK MARATONA (2000), kjer so osvojili prvo mesto. Zase pravijo, so okno v svet resnice, ki ne skriva svoje narave in jeze, temveč odkrito protestira proti sistemu modernega ideala.

Napo Vednik

Broken Lock - thumbnail

Broken Lock