v rubriki dogodki:
.. / / / 31.01.2001

Koroška se prebuja

Da na Koroškem vlada mrtvilo vsi več ali manj veste. Najbrž so poleg centralizirane Ljubljane (ki je že standardni krivec za skoraj vse) za to krivi Korošci sami, saj se gredo razne mikrovrtičkarske kolobocije, ki pravzaprav nimajo nobenega smisla: mesto A je namreč skregano z mestom B in stvar je zaključena. Vendar temu (upamo) ne bo več dolgo tako.

Tako se bo ta petek, 2.2., ob 21 v "srovi kleti" Pizzerije Zajnadler (Muta) zgodil "Projekt Lennon" - retrospektiva skupine The Beatles, vstopnine pa ne bo.

Naslednji petek (9.2.), pa lahko v Mežici ob 21 uri v Narodnem domu obiščete dogodek z naslovom France Punk s skupinami CZD, Živi zid in Garažna ofenziva. Dogodek bo posebno punkersko praznovanje dneva kulture, vstopnina pa bo neznatna.

Še to: prejšnji teden so se v Narodnem domu ustavili tudi Elvis Jackson ob pomoči Sitih Hlapcev in Jam Bashi, teden poprej pa so gostovali Rok 'n band, Anja Rupel, Tabu in Flirt.

Še zanimivost za ne-Korošce: če se zabava po ljubljansko reče žur, po štajersko čaga, potem ji po koroško pravijo gavda (če še niste vedeli). Tako ob lahko ob petkih gavdate na Koroškem, ki se prebuja (Kralj Matjaž, pa še vedno spi pod Peco) ...

Vir in foto: Klub koroških študentov

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Koro˙ka se prebuja - thumbnail

Koro˙ka se prebuja