v rubriki dogodki:
.. / / / 28.06.2002

City of ... festival v Novi Gorici

Prvi junijski vikend se bo festivalsko zbudila Nova Gorica z venčkom slovenskih in iz okoliških držav pridruženih bendov. Tako so tja na glasbene užitke in medsebojno druženje vabljeni pozitivno naravnani ljubitelji ritmov alternativ ter podzemlja.

Prvi junijski vikend se bo festivalsko zbudila Nova Gorica z venčkom slovenskih in iz okoliških držav pridruženih bendov. Tako so tja na glasbene užitke in medsebojno druženje vabljeni pozitivno naravnani ljubitelji ritmov alternativ ter podzemlja.

S prvim dnevom, v petek 5. julija ob zgodnjih večernih urah lahko pričakujemo hrvaške crveno-crne brigade AK47, ki bodo predstavile kako hiter drveči hardcore/crust zveni na Balkanu. Angažirano, brezkompromisno, agresivno, neusmiljeno. Vsekakor trenutno eden najaktivnejših in vse popularnejših hrvaških bendov ... Prav tako iz hrvaške prihajajo Nikad, ki smo jih nekajkrat že imeli priložnost videti na našem koncu. Po obsežni evropski turneji bodo tudi nam predstavili svojo vizijo emocora v stilu "ebullition" bendov 90tih. Kričeče, intenzivno, zasanjano, udarno.

Veselejše tone ubirajo italijani Authentics, ki so s polno trobilsko sekcijo garancijo za ska veselico, kot so to že večkrat dokazali. Io Non So prav tako prihajajo iz Italije, preigravajo pa nekakšen post hardcore/punk, kot so ga preigravali Fugazi, Embrace in njim podobne skupine. Slovenske barve bodo branili štajerci Curse Of Instinct, ki najraje plavajo v metalskih vodah hardcora, z emo priokusom. Mešanica Undying, Shield in Entreat.

Iz Trbovelj prihajajo mladi Lost In The Crowd, ki se po pričakovanju zgledujejo po melodičnih punkrock bendih tipa Not The Same, Bad Religion in podobnih. Iz Kranja pa v mraku prihajajo metalci Godscard, ki jih po tolikih letih igranja ni več treba opisovati. Metal, Metal, Metal. Za afterhour do jutranjih ur bo poskrbela domača tam-tam dvojica z umetniškim imenom Sperma. Šprica do jutra.

V soboto 6. julija pa se bodo predstavili francozi Burn Hollyood Burn, ki so besneli pri nas že lansko poletje, tokrat pa prihajajo k nam z novimi močmi, novim stilom, novo ploščo. S seboj prinašajo energičen rock'n'roll harcore v katerega združujejo vplive bendov kot so Catharsis, Swing Kids, Refused in Tool. Hrvati Analena nam bodo še enkrat pričarali zvezde pred naše oči. Magična kombinacija energičnosti hardcora, melodične kaotičnosti noise rocka in izrazitega ženskega vokala.

Po dveh letih se k nam vračajo tudi avstrijci Aniemoation, da ponovno prebudijo metalce/ke v vseh nas in nam pokažejo metalsko emocionalno plat. Ubijalski metalski emo mosh. Njihovi rojaki Sugar Honey Lovers pa nikakor ne morejo preboleti, da so se rodili prepozno. Njihova srca pripadajo energičnemu rock'n'rollu s simboliko 80tih. Iz Ljubljane bodo privihrali antifašistični borci Aktivna propaganda in posejali seme upora s svojim grobim politično angažiranim hardcorom.

Iz sosednje Gorice prihajajo This Memory Of You, prej znani pod imenom xClarityx, ki preigravajo kaotičen metaliziran HC s kričečimi vokali. Nove sile slovenske punk/hc scene bodo predstavljali Kill The Routine, ki prisegajo na besneč udaren metalizirani HC.

Vsa stvar se dogaja pod taktirko 13. brata na območju na novo prenovljenih objektov Mostovne (dober lučaj od železniške postaje). V primeru dežja se šotorišče in prireditev preseli v pokrite prostore Mostovne, več informacij pa na www.cityoffestival.com2.info

Miran Rusjan

Curse of Instinct - thumbnail

Curse of Instinct