v rubriki dogodki:
.. / / / 11.06.2014 12:31

Kylesa in vročinski val stoner/sludge scene

Bi radi občutili pravo vročinski val? V četrtek, 3. Julija 2014, vas v ljubljanski Gala Hali čaka vročinski udar južnjaškega stoner/sludge metala, katerega »težkost« bo povzročila, da se vam bo peklenskih 35°C zdelo kot prijetnih 35°F.

Kylesa, kvartet iz mesta Savannah, Georgia, v slovenske konce prinaša surov puščavski pesek, ki vas bo zasul s tonami rušilnih riffov in kar dvojnim bobnarskim napadom – kot slutnja bojnih bobnov, ki napovedujejo živi pekel. In ob primerni temperaturi dogodek točno to bo. Tisti, ki smo jih videli na nedavnem Metalcampu v Tolminu, vemo, da je absolutno najboljši način doživljanja te bande v vročini popoldanskega žgočega sonca, na presušenih prašnih tleh in ob kozarcu hladnega piva, ko se pomešajo opitost od vretja alkohola pri visokih temperaturah glave, omotica od sončne pripeke in trans zatopljenosti v glasbo. Majhnost koncertne dvorane na Metelkovi obljublja podobno izkušnjo. Dama smrti z juga bo obiskovalce podžgala s prerezom vseh šestih albumov, še posebej pa bo pokazala svoje vrline z najnovejšega albuma Ultraviolet.

Dami bodo družbo delali sonarodnjaki Lazer/Wulf, eksperimentalni, a vseeno težko metalsko obarvani trio, ki ga opisujejo kot ''It's thrash, it's indie rock, it's jazz fusion, crust punk, and doom sludge and funk in 7/8''. Žanrski talilni lonec bo predstavljal svoj 2. album The Beast of Left and Right, izdan v letošnjem letu.

Iz sončne pustinje Obale pa se bodo privlekli težki in temačni oblaki, utelešeni v zasedbi domačih stonerjev Omega Sun.

Cene vstopnic

Predprodaja: 20 €
Na dan koncerta: 24 €

Predprodajna mesta

On Parole
Master Of Metal
Madness (Ljubljana)
Zoso (Nova Gorica)

Jernej Vrečar - avatar

Jernej Vrečar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 08.04.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 26 člankov.

Kylesa, Lazer/Wulf, Omega Sun - thumbnail

Kylesa, Lazer/Wulf, Omega Sun