v rubriki dogodki:
.. / / / 09.04.2009

Dance & Disorder w. Henrik Schwarz v K4

Četrti, zadnji sezonski Dance & Disorder bo 10. aprila v kletnih sobanah kapele na Kersnikovi 4 v Ljubljani, postregel z bržkone najbolj iskanim in lovljenim prerokom, Henrikom Schwarzom.

Po Ame, Luomu, Portablu, Greg Wilsonu in Guillaumu & Coutu Dumonts Henrik predstavlja nekakšno češnjico vrh smetane, češnjico, ki se jo je lovilo in se nanjo čakalo od same splavitve serije Dance & Disorder.

Vera pravi, da je na vse dobre stvari treba čakati, da je za vse dobre stvari potrebno potrpljenje, odrekanje in predvsem močno verovanje v objekt poželenja, v našem primeru glasbenega. Amen! Naša vera v Henrika Schwarza je močna in stalna, predvsem zaradi produkcijskih čudežev, katere v zadnjih letih neprestano razkriva. Legenda sicer pravi, da so se čudeži začeli pojavljati čisto spontano, preko domačih nedeljskih glasbenih maš, ki jih je poimenoval Sunday Music records, saj se je tedaj še posvečal predvsem oblikovalskemu poklicu. A kmalu je prišlo razodetje in Henrik je uvidel vsemogočno sporočilo, da je njegovo najmočnejše orodje dobrote prav glasbeno izražanje, in takrat so se rajska vrata na stežaj odprla. Zadnja tri leta je na romanju, na katerem neprestano širi svojo vero jackin.deep.funk.jazz housa z baslinijami, ki zmorejo prepričati še tako okorelega ateista, da se pridruži svetovnemu „črnemu“ gibanju.

Henrik Schwarz Live na !K7 je prva zapoved in si ga mora vsak pravi glasbeni vernik zavrteti vsaj enkrat, da doživi vso njegovo produkcijsko veličino, večplastne vzorce ter dušo in drobovje pretresajoče organske base. Vsi remiksi in ostala produkcija, narejena po tem preroškem delu, samo potrjujejo njegovo veličino, ki pa se jo najbolje in najčutneje doživi v živo.

Dance:
Henrik Schwarz Live! (Innervisions, !K7 / NEM)
Mique (Multipraktik)
Roja (Intosomething)

Disorder:
Blashko (egoboobits / HRV)
Woo-D & Sushi (Good Foot)
Fedja (Intosomething)

Video instalacija:
Fšk & Multipraktik crew

Vstopnina:
Do 24h: 10 €
Letak, študent: 12 €
Ostali: 15 €

Za K4

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Dance & Disorder /vir: www.klubk4.org - thumbnail

Dance & Disorder /vir: www.klubk4.org