v rubriki dogodki:
.. / / / 22.03.2001

SubSub: Terry Francis in Valentino Kanzyani

TaoTech spet pripravlja večer elektronske glasbe v že dobro poznanem SubSubu pod ljubljansko Halo Tivoli. Tokrat bosta za gramofoni angleška legenda housea Terry Francis in naše gore list Valentino Kanzyani, ki ga najbrž ni treba posebej predstavljati. Party se bo zgodil 23. marca in trajal od 23. do 7. ure naslednjega dne.

Terry Francis je vse prej kot začetnik. Za seboj ima deset let izkušenj, katere si je med drugim pridobival v trgovini s ploščami Swag, in se trenutno uvršča med najboljše DJ-e na živahni angleški underground house sceni. Mnogi ga imajo za ambasadorja tech-housa, saj nastopa vsepovsod po svetu. Njegova baza je klub Wiggle iz Croydona pri Londonu, kjer je mogoče slišati najboljši underground house v Veliki Britaniji, saj je klub obdržal in nadgradil čar acid house gibanja, iz katerega je zrasel. Sveži zvoki deep house-a in inovativnega tehna, ki jih promovira Wiggle, so osnova za Terryjeva mix albuma Architecture, ki najbolje predstavljata njegove sposobnosti.

Kritiki so zapisali, da "izbira plošče, zaradi katerih so izumili ples". Ko je imel za sabo že vrsto let DJ-anja, ga je revija Muzik proglasila za "najboljšega novega DJ-a" - kdo je bil bolj presenečen, kot on sam! Sledil je komentar: Terry Francis - najboljši novi DJ - vsako leto. DJ-anje je za Terryja le ena stran zgodbe. Klub Wiggle je medtem prerasel v založbo, ki jo vodi s sodelavcem Nathanom Colesom, glasbo pa med drugim producira pod imenom Housey Doingz. Snema tudi za založbe Pagan, Checkpoint in Surreal. Trenutno je Terry Francis "resident DJ" v najbolj vročem londonskem klubu Fabric. Kmalu bo izšla njegova nova singlica za Pagan, govori pa se tudi o nadaljevanju serije Architecture in o novem samostojnem albumu.

Valentino Kanzyani skoraj ne potrebuje posebne predstavitve, saj se v zadnjem času o njem govori le v superlativih. Njegova tehnika in izdelan nastop navdušujeta na prav vsakem nastopu, njegove plošče pa ponujajo prave klubske uspešnice. Valentino je skupaj z Umekom najbolj iskan slovenski DJ v tujini, tako za klubske nastope, kot za remiksanje drugih izvajalcev. Najboljši dokument njegovih spretnosti pa bo njegov prvi mix CD "Rock the Discotheque", ki bo izšel (tudi pri nas) v kratkem.

Za TaoTech

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.