v rubriki dogodki:
.. / / / 25.02.2005

Debeli Precjednik, Autumn Skies in Noise Of Silence v Ljubljani

Debeli Precjednik, Autumn Skies in Noise Of Silence bodo v petek, 4.3., nastopili v ljubljanskem Orto baru na drugem delu Dirty Skunks Birthday Festa.

Debeli Precjednik so trenutno ena najboljših melodičnih punk rock skupin na našem koncu. Fantje prihajajo iz Hrvaške, točneje Osijeka. Obstajajo dobro desetletje in so v tem času prehodili dolgo pot. Njihov zvok je od začetnega klasičnega spevnega punk rock-a, značilnega za devetdeseta, slišanega na njihovih prvih demo posnetkih in kasneje mali plošči Fatman, pridobil dodatne emocije, bes in energijo, a še vedno veliko melodike in večglasnih vokalov. Vse skupaj je izdano leta 1998 na plošči Rat (Her) Burnt His Record z ličnim in komičnim stripovsko navdahnjenim ovitkom. Po evropski turneji in kupu koncertov pa so se vrnili v studio, produkt česar je njihova odlična zadnja plošča - Fist From the East. Med koncerti pa si čas krajšajo z hip hop projektom Usro i Žvaljo.

Skupaj z njimi bodo nastopili še Autumn Skies, ki nadaljujejo pot bivše ljubljnaske punk rock skupine NLP in Noise of Silence.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.

 - thumbnail