v rubriki dogodki:
.. / / / 24.01.2002

D-fact v Kud-u

Vsi, ki se navdušujete nad rock MTV bumom alias Limp Bizkit, Linkin Park ali Korn, lahko v soboto 24. t.m. okoli 21. ure spoznate novo čudo imenovano D-fact. Zaenkrat še neuveljavljena mlada skupina z Obale in z izključno avtorskimi komadi se trudi vse od leta 1997, letos pa se jim obeta dolgo pričakovani single, ki bo nastal pod producentsko taktirko Andrea F.

T.i. crossover ali nu-metal, kakor ga imenujejo poznavalci, v deželi Kranjski še ni aktivno zastopan. Nišo so zapolnili Peric za za mikrofonom, Bojan na basu, Miha s kitaro in Andraž za bobni. Za sabo imajo kar nekaj solo nastopov, med njimi sta tudi uspešno opravljena debuta v Orto baru in klubu K4.

Sami svojo glasbo malce ironično imenujejo kot "defektno" mešanico jeze in emocij, ki jih skupaj s slovenskimi besedili dodatno rotira sedemstrunska kitara, ki je značilna za omenjeno glasbeno podzvrst.

Kitarske rife nameravajo v bližnji prihodnosti začiniti z nekaj elektro sempli. Pravijo, da bo zadeva presenečenje... Svoje "live acte" pobje radi popestrijo z vizualno kuliso - v Šterki je bil to modni performans mladih oblikovalk, na Obali so zakurili Fire Show.

V Kud-u jih bo spremljala ekipa Sobotne noči, ki bo zadevo malce obeležila, dan prej, v petek ob 17h pa lahko na radiu Študent pokonzumirate še njihov intervju. Toliko za predigro.

Alenka Lahajnar - avatar

Alenka Lahajnar

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 77 člankov.

D-fact - thumbnail

D-fact