v rubriki dogodki:
.. / / / 24.12.2002

Masta Ace na ŠTUK-u

V Mariborskem klubu Štuk se bo 28.decembra zgodil največji (tuji) hip-hop koncert v Sloveniji letos. Gostili bomo enega izmed največjih hip-hop ikon Masta Aca, ki prihaja iz Brooklyna, NY. Masta Ace velja za legendo svetovne hip-hop scene, in za enega izmed najboljših raperjev na svetu!

Z njim bosta na odru nastopila še MC Punchline (NY,USA) in eden izmed boljših New Yorških hip-hop dj-ev; DJ Steady Pace (NY, USA). S tem bo celotna Slovenija imela moč videti enega izmed tistih, ki so s svojim delom prispevali k razvoju hip-hopa v svetu.

MASTA ACE je človek, ki mu življenje v getu ni tuje, je fanatik za avtomobile kateri so narejeni po naročilu in eden izmed tistih, ki so veliko prispevali k razvoju svetovne hip-hop scene.

MASTA ACE se je prvič pojavil leta 1988 v klasiki The Symphony iz kompilacije In Control Vol.1 legendarnega producenta MARLEY MARLA. Na kompilaciji so se poleg MASTA ACA znašli tudi BIZ MARKIE, HEAVY D itd. Gostovanje na tej kompilaciji mu je odprlo vrata v svet glasbene industrije. Njegov prvi solo album TAKE A LOOK AROUND, ki je bil izdan leta 1990 vsebuje hip-hop klasike kot so : Me And The Biz, Music Man in Letter To The Better. Kmalu za prvim albumom je MASTA ACE izdal drugi solo album SLAUGHTAHOUSE, ki je bil zelo pohvaljen s strani kritikov. Album se je dolgo časa držal na prvih mestih ameriških glasbenih lestvicah, singl Born To Roll pa se je kar 3 mesece zadrževal med top 10 glasbenih spotov v Ameriki.

Leta 1994 je MASTA ACE ponovno s svojim delom zabeležil naslovno stvar za soundtrack SPIKE LEEJEVEGA filma Crookly. Skupaj z Special Edom, Buckshotom(Black Moon) , ter producentom Q-TIP-om ( A TRIBE CALLED QUEST) se je pojavil na singlu soundtracka Crooklyn. Leta kasneje je MASTA ACE izdal svoj tretji solo album SITTIN ON CHROME. Album se je takoj pojavil med top 20 in sicer po zaslugi zelo uspešnega singla INC Ride, ki je v Ameriki postal pravi radijski hit. Po promociji albuma se je masta ace odločil za nekaj letno pauzo zaradih osebnih razlogov.

Leta 2001 pa se je vrnil z izrednim albumom DISPOSABLE ARTS na katerem sodelujejo tudi Young Zee(Outsidas), Rah Digga, King T, Greg Nice itd. Album je dokazal da je MASTA ACE ostal isti in še vedno eden izmed najboljših.

EJ Entertainment

Masta Ace - thumbnail

Masta Ace