v rubriki dogodki:
.. / / / 05.04.2004

Disface in Tha Flow na Metelkovi

V soboto 10. Aprila se bo ob 22h klub Channel Zero tresel z ritmi ska-ja, punk-a, hardcore-a in reggae. Nastopila bo španska skupina Disface in domači Tha Flow. Disface nastanejo maja leta 2000 v Barceloni.

Zaradi želje, da bi izrazili občutke in ideje, dajo močan pomen tekstom ob mešanici glasbenih stilov kot so punk, hardcore, crust in tudi metal. Skupina ima za seboj kar nekaj izdaj in sicer v Evropi, Mehiki in Braziliji. Po igranju po Španiji in Franciji se leta 2003 odpravijo na evropsko turnejo. Pot jih vodi v Nemčijo, Avstrijo, Češko in Poljsko. Skupina snema in izdaja za špansko založbo Criminale Records, razpoznaven pečat pa ji daje ženski vokal.

Tha Flow je domač ska-reggae-hiphop bend, ki je tik pred izdajo novega albuma. V svoji glasbi mešajo strupeni ska punk z bo lj toplimi reggae zvoki. Skupina je začela kot kvartet, katerega zaščitni znak je pevec iz Južnoafriške republike - Chris. Ker je njihov crossover postal vse zahtevnejši in kompleksnejši, so v bend vzeli še pihalno sekcijo in DJ-ja, ki se jim občasno pridruži na živih nastopih. Njihov sicer rockovsko obarvan slog je tako dobil še širše izrazne razsežnosti. Tako je sedaj v glasbi Tha Flow zaslediti tudi občasne hip-hop ter drum'n'bass diverzije. Glasba Tha Flow ima tako obilo moderne rock energije kot tudi pravo "positive vibration" in nenazadnje, tudi tisto "skate/surf navitost", ki je prisotna v njihovem življenjskem stilu. Če jih lahko s kom primerjamo, potem jih lahko s skupinami kot so Sublime, 311, Long Beach Dub Allstars...

Po koncertu ska-reggae-dub fiesta z selecta DUBBUD-om.

Vstopnina: 800 Sit

 - thumbnail