v rubriki dogodki:
.. / / / 14.07.2014 12:49

Milenkovićev in Hatlakov Pasión

Harmonikar Marko Hatlak in violinist Stefan Milenković bosta 28. julija ob 21.00 v sklopu Festivala Ljubljana nastopila v Križankah.

V projektu, zaznamovanem s tango glasbo, sta začela sodelovati leta 2011, ko sta v spremstvu tria Ars Tango odigrala več koncertov v Sloveniji, Hrvaški, Združenih državah Amerike ter Bosni in Hercegovini. Lani sta k zasedbi Stefan Milenković & Marko Hatlak Pasión povabila pianista Marka Črnčeca in kontrabasista Luko Hermana Gaiserja. Skupina je v zaključku lanskega leta snemala album, letos pa skladbe predstavlja na koncertnih nastopih po Sloveniji.

Marko Hatlak je slovenski koncertni harmonikar, ki je širšemu občinstvu znan kot nekdanji član zasedbe Terrafolk, kot solist je sodeloval tudi s tujimi filharmonijami, komornimi zasedbami z mednarodno priznanimi glasbeniki (Vlatko Stefanovski, Uno Palliser, Tommy Emmanuel in drugi) ter v tango in etno skupinah.

Stefan Milenković je svetovno znani violinist, ki prihaja iz Srbije, kjer je leta 2002 dobil naziv umetnik stoletja. Z glasbo se je začel ukvarjati že zelo zgodaj; pri desetih letih je nastopil na božičnem koncertu pri predsedniku Združenih držav Amerike Ronaldu Reaganu. V bogati glasbeni karieri se lahko pohvali s sodelovanjem s skupino Gorillaz, nastopanjem v več simfoničnimi orkestri (Berlin, Indianapolis, Helsinki, Bolšoj Teater …). Kot komorni glasbenik nastopa na festivalih v New Yorku, Vermontu in Zagrebu, 2012 pa je sprejel položaj umetniškega vodja festivala komorne glasbe v Illinoisu.

V preddverju Križank bo pred začetkom koncerta mogoče plesati tango milonga.
Repertoar, ki si ga lahko ogledate na povezavi, je sestavljen iz tango glasbe različnih avtorjev, ki jih je skupina preoblekla v svoje aranžmaje.

Cena vstopnice

  • 29, 19 €

Nastopili bodo

  • Stefan Milenković – violina
  • Marko Hatlak – harmonika
  • Luka Herman Gaiser – kontrabas
  • Marko Črnčec – klavir
  • Ana Bezjak – vokal
  • Blaž Bertoncelj in Andreja Podlogar – plesni par
Sanja Gornjec - avatar

Sanja Gornjec

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 26.04.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 13 člankov.

Pasión - thumbnail

Pasión