v rubriki dogodki:
.. / / / 30.05.2013 15:08

Na Sziget-u tudi Nick Cave in Franz Ferdinand

Na glavni oder Sziget festivala prihajata tudi legendarni Nick Cave s spremljevalno skupino Bad Seeds in alternativna rock skupina Franz Ferdinand.

Nick Cave, pisatelj, pesnik in rock zvezda. Skupaj s skupino The Bad Seeds ustvarja kaotičnost, ko pa zavzamejo oder, se svet ustavi. Na letošnjem Sziget festivalu bodo predstavili zadnjo in zelo dolgo pričakovano ploščo Push The Sky Away, ki so jo izdali po skoraj 5 letih.

Franz Ferdinand, neustavljiva in divja indie rock’n’roll skupina prihaja iz Glasgowa. V preteklem desetletju so postali eni izmed najbolj znanih britanskih skupin, na svoji glasbeni poti pa dobili tudi ogromno nagrad. Kmalu bodo izdali svoj 4. album z naslovom Right Thoughts, Right Words, Right Action.

!!! (izgovorimo: Chk, chk, chk), kalifornijska skupina, ki je nastala v poznih 90-ih letih je znana predvsem po svojem inteligentnem dance punku. Na glavnem odru bodo letos predstavili svoj 5. album z naslovom THR!!!ER.

Na odru A38 bodo letos nastopili tudi Nik Roos, Martijn Sonderen ter Thijs de Vlieger, poznani pod imenom Noisia. Njihovo glasbo lahko zasledimo v različnih igricah, hollywoodski produkciji in po največjih glasbenih festivalih. Sodelujejo tudi z Skrillex, Pendulum in Prodigy in so trikratni zmagovalci Beatport Music Awards

En največjih švedskih hip hop in reggae ustvarjalcev, Jason Diakité a.k.a. Timbuktu, bo letos nastopil na Sziget-u s svojo spremljevalno skupino Damn!. V svoji karieri je izdal že 8 albumov in bil nagrajen s 7 švedskimi Grammy-ji.

Kdo vse bo letos še nastopil na Szigetu, pa v prihodnjih tednih.

Alja Kink - avatar

Alja Kink / Alja Kink Photography

Glavna urednica ŽVPL, ki je od 24.10.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 53 člankov.

Nick Cave - thumbnail

Nick Cave