v rubriki dogodki:
.. / / / 25.12.2004

Rok'n'Band in "Elvis je živ" v Cankarjevem domu

Skupina Rok'n'Band, ki je letos aprila izdala svojo peto ploščo 'Elvis je živ', bo 8. januarja 2005 ob 20.30 uri nastopila v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma in z velikim koncertom počastila kar tri pomembne obletnice.

Prav 8. januarja 2005 bi "Kralj" Elvis Presley, ki je zaznamoval glasbeni izraz skupine Rok'n'Band in glasbo nasploh, praznoval svoj 70. rojstni dan, hkrati pa mineva 50 let od izdaje njegove prve male plošče 'That's all right mama', ki jo hkrati beležimo tudi kot začetek rock'n'rolla. V letu 2005 pa praznuje tudi skupina Rok'n'Band in sicer deset let delovanja.

Koncert Rok'n'Banda v Cankarjevem domu bo minil v znamenju števil 70-50-10 in plošče 'Elvis je živ'. Koncert bo sestavljen iz treh delov, zaznamovali ga bodo številni glasbeni gostje in veliki gost večera - Oto Pestner.

Rok'n'Band bodo skozi večer prepletali lastne skladbe z vseh petih plošč, seveda s poudarkom na zadnji plošči 'Elvis je živ' in pa skladbe Elvisa Presleyja. Skladbe bodo prearanžirane, saj so se Rok'n'Band za to priložnost okrepili z dodatnim kitaristom, tolkalistom, godalnim kvartetom, brass sekcijo in spremljevalnimi pevci.

Večer bo seveda zaznamoval tudi odlični slovenski pevec Oto Pestner s spremljevalnim triom, ki je pred dvema letoma izdal dvojno ploščo 'Spomini na Elvisa' in bo večino svojega repertoarja ravno tako posvetil Kralju.

Koncert se bo zaključil z združenim programom Rok'n'Banda in Ota Pestnerja, ne smemo pa mimo gostov, ki bodo še dodatno začinili že tako pester in raznovrsten program. Na odru se bodo predstavili člani skupine Slepi potnik, kantavtor Matej Krajnc in Rock'n'roll plesalci in plesalke iz Plesnega Mesta.

Lahko ste prepričani, da bodo Rok'n'Band in Oto Pestner ter ostali sodelujoči pripravili prvovrsten glasbeni večer, ki ga bo zaznamoval še vedno živeči duh legendarnega Elvisa Presleyja.

Miro Majcen - avatar

Miro Majcen

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 04.06.2004 na ŽVPL-u skupaj objavil 35 člankov.

Rok 'n' Band (Foto: Aleksander Remec) - thumbnail

Rok 'n' Band (Foto: Aleksander Remec)