v rubriki dogodki:
.. / / / 11.03.2004

DJ ZINC v Ljubljani

13.3.2004, Illegal Kru nadaljuje z organizacijo drum'n'bass eventov, in obljubljajo DJ ZINC-a, zraven pa še mešanico domačih izvajalcev. Lokacija dogodka za zdaj še ni znana.

Pa pojdimo kar po seznamu: najprej stari znanec, ki dobesedno zažiga gramofone, DJ Markoma, za njim DJ Plankton, ki ga obožuje množica "bobeninbasovcev". Upamo, da bo ozračje spet tako dobro kot na Aphrodite-u ogrel in razveselil z raznovrstnimi mixi DJ Josser. Vrtel pa bo tudi DJ Hose, morda tokrat za spremembo na sredini? Njegovega darkerskega drum'n'bass-a nimamo nikoli dovolj. Za konec pa še eden od novincev na sceni DJ AND.ej. Obenem bomo nekje v okolici slišali še Dubtafari soundsystem feat. Jah Borg / USA. Skratka, obilica dobre glasbe za ene in za druge.

Prispevek:
1700SIT do 23h
2100SIT študent, dijak,letak
2400SIT ostali

Predprodaja kart v METROPOLu, od srede 10.Marca naprej. Cena vstopnice v predprodaji 2000SIT.

Pa še malo o sami zvezdi večera izpod peresa dr.Um-a:

Zinc (včasih tudi Dope Skillz) je ime, ki je znotraj drum and bass krogov legendarno. Njegovi začetki glasbenega delovanja segajo še v osemdeseta, ko je njegovo pozornost zbujal tako hip-hop kot sveži zvoki domačih angleških acid house ter rave zametkov. "Nikoli si nisem prizadeval, da bi bil DJ ali producent, preprosto se je zgodilo." S pomočjo prijatelja, ki je poslal zapis njegovega seta na piratsko radijsko postajo Impact FM. Po prvih izdajah na založbah Frontline in Ganja Recordings se je srečal z DJ Hypeom. Skupaj s Pascalom so ustanovili založbo True Playaz.

-Jaz, Hype, Pascal, True Playaz in Ganja Kru - od začetkov v letu 1995 se trudimo, da nas ne bi zaneslo v kak določen zvok. V zadnjih letih je bilo nekaj zelo temačnih pesmi, pa jazzy, povsem plesne...? se je ozrl nazaj. Himnični komad z gornjo letnico, Super Sharp Shooter, je zarisal pot glasbi, ki ji ostaja zvest do danes. Zinc in Hype sta skupaj s Pascalom in Rude Bwoy Montyjem pa osnovala super ekipo Ganja Kru, ki je zaslužena za remiks skladbe Ready Or Not zasedbe Fugees, svoje prste pa je Zinc aktiviral tudi na Six Million Ways.

Od takrat je njegov razpon delovanja samo še širši ? ob razvoju raznolikih sposobnosti za producentsko mizo je od DJ-ja priljubljenih londonskih underground klubov zrastel v zvezdo svetovnega formata, na katerega radi zaplešejo tako ljubitelji jungle kot ragga zvokov. Je eden redkih drum and bass DJ-ev, ki uporablja tudi 3 gramofone hkrati. Gotovo torej sodi med tiste redke producente, ki svojega djanja nikakor ne zanemarjajo oz. mu sam mogoče daje celo prednost. Zincove številne izdaje se raztezajo od majhnih založb do velikank ? Congo Natty, 2000 AD, Brain, Back 2 Basics, kot tudi RCA ali Polydor, kjer je lani izšel njegov zadnji (ter zvočno najbogatejši) album Faster. Kljub vsemu pa je True Playaz vendarle njegova najpomembnejša vinilna konstanta.

Deloma gre zahvala za to Hypu, ki slovi po kritičnosti do dela resničnih plejerjev in dovršenosti izdaj, ki jih podpišejo, ter težnji po različnosti delanega. Skladbe kot 138 Trek (ki ljubimka z breakbeatom in garageom) ali klasično bobenbasovska Fair Fight same potrjujejo kreativno širino, vsak njegov remiks pa je težko pričakovan, pa četudi gre za remikse njegovih lastnih skladb, kot je primer z zadnjim remiksom komada Ska!. Vsekakor je Zincova glasben širina dobra podlaga za nekajurno potovanje skozi njegov zvok.

dr.um,
Illegal.

 - thumbnail