v rubriki dogodki:
.. / / / 06.01.2010 10:51

DMC iz Run DMC prihaja v Cvetličarno

V petek, 15. 1. 2010 bo ob 21.00 v ljubljanski Cvetličarni² prvič v Sloveniji, nastopil Darryl Matthews McDaniels, znan tudi pod imenom DMC, bivši član hip hop legend Run DMC. Ne zamudite priložnosti videti eno največjih rap zvezd, ki bo izvajal vse Run DMC klasike!

Biografija

Run DMC so nastali leta 1982, že naslednje leto pa so pri založbi Profile Records izdali prvi prelomni single “It's Like That”. Ta je vseboval močan ritem, ki ga je prekrival vokal (prepletene besede članov skupine). Ne le, da je bil njihov zvok drugačen, takšna so bila tudi njihova oblačila.

Ker so se rap zvezdniki pred njimi oblačili po vzoru superjunaških kostumov funk izvajalcev sedemdesetih let, kot na primer Parliament-Funkadelic in Rick James, so se Run-DMC pojavili s polcilinderskimi klobuki, črnimi usnjenimi jaknami, Adidas supergami in črnimi hlačami. Sproščen mestni mladostni izgled je bil nekaj novega.

Run-DMC so bili prvi rap izvajalci z zlato naklado plošče “Run-D.M.C.” (1984) in prvi rap izvajalci, ki so se pojavili na MTV-ju. Ta jih je s svojo široko prepleteno mrežo spopulariziral pri večinoma belskih poslušalcih. Hardcore hip-hop in kričeči kitarski solo vložki v “Rock Box” (1984) in pri sodelovanju z Aerosmith pri skladbi “Walk This Way” (1986), so poleg: “King of Rock” (1985) in “My Adidas” (1986), ki je pripeljala do prvega znamenitega sodelovanja med hip-hop izvajalci in veliko korporacijo.

Run-DMC so bili prva hip hop skupina, ki je krasila naslovnico revije Rolling Stone magazine in en najvplivnejših hip hop izvajalcev v zgodovini. Največji so bili v 80. letih prejšnjega stoletja, so pa tudi najzaslužnejši za prodor hip hop glasbe. Leta 2002 je bil v snemalnem sudiu v Queensu na Jamajki ustreljen legendarni Jam Master Jay, Run-DMC-jev DJ, klaviaturist, basist in bobnar.

Lani so bili Run-DMC preko Eminema uradno sprejeti v Rock’n’Roll Hall of Fame, kamor pridejo le najpomembnejši in najuspešnejši v glasbeni industriji.

DMC bo po dolgih letih zatišja nastopal po Evropi v januarju 2010. Ne zamudite priložnosti videti eno največjih rap zvezd, ki bo izvajal vse Run-DMC klasike!

Spletna stran: www.me-dmc.com

Cena vstopnic

- v predprodaji: 25,00 EUR,
- na dan koncerta: 29,00 EUR.

Predprodajna mesta

Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola,
Kompasove poslovalnice, poslovalnice Big Banga,
Modri študentski servisi, blagajna Hale Tivoli in blagajna Križank.

Internetna prodaja; www.eventim.si, www.koncerti.net, www.vstopnice.com.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

DMC aka Darryl Matthews McDaniels iz Run DMC / vir: PRESS - thumbnail

DMC aka Darryl Matthews McDaniels iz Run DMC / vir: PRESS