v rubriki dogodki:
.. / / / 23.04.2012 08:34

Duran Duran 14. julija 2012 prihajajo v Ljubljano

Duran Duran, legende osemdesetih prihajajo v Ljubljano, kjer bodo 14. julija 2012 na Gospodarskem razstavišču na posebnem koncertu v živo predstavili svoj najnovejši album All You Need Is Now. Vstopnice bodo v predprodaji od 19. aprila 2012 prek spletne strani Artist Arena od 10. ure dalje. V redni prodaji bodo od 25. aprila na spletni strani www.eventim.si.

Duran Duran, ki so bili v tem delu Evrope nazadnje leta 2008, se bodo letos poleti predstavili v originalni zasedbi: John Taylor, Roger Taylor, Nick Rhodes, Simon Le Bon in kitarist Dom Brown!

Na svojem koncertu v Ljubljani bodo predstavili skladbe s svojega zadnjega in s strani kritikov odlično sprejetega albuma, ne bodo pa pozabili niti na svoje največje hite iz osemdesetih in devetdesetih: Girls On Film, Rio, Hungry Like The Wolf, The Reflex, Notorious, Come Undone, Wild Boys, A View to a Kill in Ordinary World.

Duran Duran imajo zares neverjetno statistiko: več kot 80 milijonov prodanih plošč, 18 velikih uspešnic v ZDA, 30 najbolj poslušanih skladb v domači Veliki Britaniji in globalna prisotnost, ki jim zagotavlja številčno občinstvo na koncertih na petih kontinentih. Še bolj neverjeten je način, s katerim so vse to dosegli: z združevanjem pop glasbe, umetnosti, mode in tehnologije.

Ko so prvič prodrli na glasbeno sceno v začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja, so Duran Duran iz takrat še klasičnih video spotov ustvarili novo in svežo vizalizacijo, ki so jo kasneje uporabljale številne druge glasbene skupine v glasbeni industriji.

Z eksotičnimi lokacijami, lepimi dekleti in osupljivimi posebnimi učinki so Duran Duran vizualne posebnosti novega romantičnega gibanja ponesli na povsem novo raven in s tem vplivali na MTV generacijo oboževalcev, ki je skupini ostala zvesta do današnjega dne.

All You Need Is Now

Najnovejši album, ki ga je produciral z Grammyjem nagrajeni producent in njihov veliki oboževalec Mark Ronson, je poklon njihovim glasbenim koreninam in njihovemu prepoznavnemu glasbenemu slogu. Z istoimensko vodilno skladbo na albumu All You Need Is Now in nazadnje izdano Girl Panic! (v spektakularnem videu za to skladbo nastopajo supermodeli Naomi Campbell, Yasmin Le Bon, Eva Herzigova in Cindy Crawford) Duran Duran še naprej ostajajo na vrhu lestvice glasbenih inovatorjev.

Zdi se, kot da so Duran Duran nekakšna neustavljiva sila. V preteklih letih jim je MTV podelil nič manj kot šest nagrad za življenjske dosežke (Lifetime Achievement Awards), pohvalijo pa se lahko še z nagradami Brit Awards, Ivor Novellos, špansko nagrado Ondas, ter nagradami revij Q Magazine in GQ Magazine, kar so dosežki, s katerimi se lahko pohvali le peščica mednarodno priznanih izvajalcev.

Pred njimi je novo poglavje, v katerem nimajo več česa dokazati, pokažejo pa lahko še veliko. Turneja All You Need Is Now je do sedaj že požela odlične kritike po svetu, zato lahko tudi oboževalci na Gospodarskem razstavišču pričakujejo nič več in nič manj kot odličen koncert v živo!

Predprodaja vstopnic

Petrol servisi, Kompas poslovalnice, Big Bang, Mercator-M holidays, Hiša vstopnic Citypark in Europark, Kiosk Delo, 3dva trafike, Pošta Slovenije, Eventim.si, Slokoncerti.si

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Duran Duran 14. julija 2012 prihajajo v Slovenijo, natančneje na ljubljansko Gospodarsko razstavišče - thumbnail

Duran Duran 14. julija 2012 prihajajo v Slovenijo, natančneje na ljubljansko Gospodarsko razstavišče