v rubriki dogodki:
.. / / / 11.05.2000

D.O.A. na Metelkovi

Punk veterani, ki po zemeljski obli krožjijo že tam nekje od konca sedemdesetih, točneje 1978 se ponovno vračajo tudi v naže kraje. V Gali hali na Metelkovi si jih bomo lahko ogledali v nedeljo 14.5. 2000. družbo jim bo na odru delala ena starejžih slovenskih ska-punk skupin ž gorižki Scuffy dogs.

D.O.A. v Vancouverju ustanovi Joe Keighley, bolje znan kot Joey Shithead, ki zaznamuje glasbeno izraznost, zabavljaštvo in pa filozofijo benda. V bendu v zgodnjih letih prihaja do mnogih zasedb. Na basu Randy Rampage za bobni pa Chuck Biscuits, ki kasneje bobna tudi pri Danzigu.

Skozi leta delovanja konstantno izdajajo sudijske in žive plošče, kar jim prinese status enega boljših kanadskih hard core punk skupin. Prav tako pa skozi leta ostajajo zvesti svojemu zvoku, saj se le ta ne spremeni veliko (od začetne Something better change pa do letošnjega albuma Festival for atheists). Leta 1990 Chris Prohom nadomesti kitarista Davea Grega, v tem obdobju z njim posnamejo plošče Log Jam in Black Spot.

Skratka priložnost za vse ki ste D.O.A. spregledali v preteklosti in tiste, ki želijo obuditi stare punk čase.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.